香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 彩福交通
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

taxi la .
louieken 發表於 2011-12-18 21:51:24

彩褔唔係豪宅區
齊齊罷搭28B!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係三彩居民 , 其實我都應該支持 "有車去旺角" 呢個訴求先啱  
但係我又驚爭取到之後 , 我一個星...
yskat 發表於 2011-12-18 18:42:33

好同意
我都係返旺角開工,每日都行落啟業撘車
如果係彩福、彩德開條線出旺角,左兜右兜,到時咪又選擇行去啟業或者彩雲,其實我都覺得住呢度都算 OK ,行去兩方撘車都係 10 分鐘到,
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

點解一定要去旺角??@@"
行少少落去牛頭角道坐囉
頭文字 發表於 2011-12-18 19:42:29

你有本事行, 唔代表個個人日日都有本事行三個幾字去搭車.

旺角肯定係最多人去, 而家成個觀塘差唔多係得我地條村無全日交通服務去旺角咋.本帖最後由 fc_pga 於 2011-12-19 11:24:14 編輯

你有本事行, 唔代表個個人日日都有本事行三個幾字去搭車.

旺角肯定係最多人去, 而家成個觀塘差唔多係得...
fc_pga 發表於 2011-12-19 11:23:12

宜家d人真係要求多多.....
☆ .·°∴° ☆..·°∴°.☆°★°∴°
其實我只想試試   當一刹那幸運兒
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 3# isar

另外...若果你落淘大搭紅VAN出旺角都嫌遠,
我會建議你應該選擇交通方便既彩虹邨/坪石邨等
住得彩福又要空氣清新,寧靜環境....仲要交通便利
我相信一定要作出取捨

其實我覺你對巴士路綫有不少認識,
你覺得9號巴士要兜新蒲崗又嫌浪費時間
若果唔兜新蒲崗,由三彩直剷落官塘道落啟業,再行太子道東轉亞皆老街出旺角(沿途有幾多客,我諗你估得到)
若果你係巴士公司老板,我諗你都唔會咁樣開綫....除非你係善長仁翁,預咗每月虧損

回應 13# fc_pga

若果無本事行...可搭小巴落彩虹轉巴士/地鐵
若果你認為...$3 係好重要,建議有關人士可申請"交津"
若果三個幾字行去搭車都無能為力,咁佢係出旺角...返工,Shopping定飲茶呢

回應  isar

另外...若果你落淘大搭紅VAN出旺角都嫌遠,
我會建議你應該選擇交通方便既彩虹邨/坪石邨等
住...
彩喜比利 發表於 2011-12-19 13:25:33

驚唔夠客可以唔好開咁密囉

仲有,就算唔開新路線
將13D改上去彩盈都好啊

房署編左我去彩褔,無得揀又要無了期咁等
唔少人都係希望上公屋先要乍

如果呢度係私人樓你可以咁講既
不過公屋就係唔可以用呢D論調去講
齊齊罷搭28B!

宜家d人真係要求多多.....
頭文字 發表於 2011-12-19 11:37:31

要求多多都好過D區議員是是但但先
齊齊罷搭28B!

回應  fc_pga

若果無本事行...可搭小巴落彩虹轉巴士/地鐵
若果你認為...$3 係好重要,建議有關人士可申請"...
彩喜比利 發表於 2011-12-19 13:36:49

唔好以為申請交津易
以前有新屋村入伙,一定有新巴士

點解彩盈、彩褔加加埋埋3萬人,交通仲慘過住觀塘道附近?

巴士公司有時都要照顧下一D社區新發展需要
齊齊罷搭28B!

點解其他人唔洗行, 係我地先要行10分鐘去搭車?
點解其他人可以直接去到旺角, 我地要搭兜到發癲既9號?
點解三彩要做二等公民?

唔係要所有巴士都要上曬三彩...咁樣大家都知唔合理
我地只係想要少少其他人都合理地享有緊既野姐...
再唔係既, 巴士開唔到, 又有人講起小巴, 咁不如開專綫小巴線啦
人地麗晶花園都係咁之嘛
車費貴咪交通津貼囉, 我諗我地既議員會樂意幫我地填表...本帖最後由 eeev 於 2011-12-19 19:48:02 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖