香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 麥太?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

影響到你咩?唔使樣樣都攞出來公審咁款
cyster2007 發表於 2020-03-11 13:30:43 原文
唔係公審,係趣聞,影響倒你咩?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

cyster2007 發表於 2020-03-11 13:30:43 原文
我估樓主佢可能係以為買咗 “綠置居”。已經升格咗係 ”業主”,唔再係 “租戶” 行列,心諗:『照道理應該乜都係高檔次一啲先至係㗎⋯⋯』,但現實並唔係咁,同自己心目中理想有段都幾大嘅距離,所以先至會有咁多牢騷⋯⋯

(注:純粹完全係單憑個人直覺靠估,估唔中勿插!
打打殺殺唔好煩我,我睇鹹帶好過⋯⋯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

我估樓主佢可能係以為買咗 “綠置居”。已經升格咗係 ”業主”,唔再係 “租戶” 行列,心諗:『照道理應...
型英帥靚正 發表於 2020-03-11 17:04:02 原文
一個貼插我唔中,追住另一貼搵機會嚟插我?
乜咁鬼關心我呀?
呢啲咪典型插完人又叫人不喜勿插,真係唔知咩邏輯。本留言最後由 oginome 於 2020-03-11 17:24:07 編輯

快聽
慢…講
慢……動怒

樓主應該都幾得閒
分享 分享 讚好人數:2查看名單

其實我都唔讚成乜都擺出去,因為容易發生意外,害死人…   如果大風,吹落街,就 揼親人…

不過依家個社會變晒, 本末倒置,出聲就會畀人話返轉頭…   我明白樓主,我都試過畀 x  z過…  

(不喜勿睇,勿回)本留言最後由 muimui0123 於 2020-03-11 23:47:20 編輯
人生路不熟, 希望係好的開始~
分享 分享 讚好人數:3查看名單

Thx

真係會影響的的,我每日都會經過呢個單位樓下, 窗口出面可曬衣服,冷氣位置可安裝冷氣, 但無位置比你放個籃出來,大風吹落街會扑死人的,果個位置唔係比人放野,公屋戶咁擺,即刻被房署扣分啦

我估樓主佢可能係以為買咗 “綠置居”。已經升格咗係 ”業主”,唔再係 “租戶” 行列,心諗:『照道理應...
型英帥靚正 發表於 2020-03-11 17:04:02 原文
唔係租戶或業主問題,係有個咁自私危險既鄰居既問題。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖