香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » (彩福彩德人請注意) 九龍灣巴士服務疑改動
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

果邊既區議員好似同雙彩同氣連枝, 事前唔知有冇溝通過
handty 發表於 2012-1-22 18:40:33

如果真係既話, 我會覺得彩福彩德呢邊果兩位議員真係好無能, 明知人地條線無人搭,
都唔事前溝通爭取拉24上山, 反而仲俾人多個機會糟蹋條線, 自己就乜著數都攞唔到
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 11# fc_pga

唔知係唔係同呢個選區?

潘進源先生, MH
席位:民選議員
選區:麗晶
職業:公司董事
所屬政治聯繫:民主建港協進聯盟

http://www.districtcouncils.gov.hk/kt/tc/2012_2015/member_details.html本帖最後由 handty 於 2012-1-23 16:22:44 編輯

"得彩福彩德呢邊果兩位議員" 只是新人...佢地後台...
邊夠人磡....分餅要睇大細...!!

9號車是有很多短線客..這會令小巴難做...
其他的問題...如 24號
改做循環線-路線圖經彩福, 彩德, 九龍灣..淘大...牛頭角.....

三彩邨民 - 真的要合力増取巴士線...!!
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

回應  fc_pga

唔知係唔係同呢個選區?

handty 發表於 2012-1-23 16:20:09

大家都係同一個政黨, 你話喇

"得彩福彩德呢邊果兩位議員" 只是新人...佢地後台...
邊夠人磡....分餅要睇大細...!!

9號車是有很多短線客...
mamachung 發表於 2012-1-23 16:58:12

9號車果堆短線客, 例如黃大仙, 彩虹果堆, 其實根本有大把其他選擇,
根本唔會有人死等條9號.

如果佢地真係分餅睇大細的話, 我恐怕我地作為居民
要認真考慮幾個月前憧憬新人會為我地區帶來改變的願望, 係咪不切實際,
投票俾佢地換來的只係要繼續睇人面色, 唔能夠獨當一面...

9號車果堆短線客, 例如黃大仙, 彩虹果堆, 其實根本有大把其他選擇,
根本唔會有人死等條9號.

如果佢地真...
fc_pga 發表於 2012-1-24 11:53:16

果D咁既Van仔司機...
得罪客是平常事....
9 號車係道開車...
睇吓 d客仔簡邊樣....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

果D咁既Van仔司機...
得罪客是平常事....
9 號車係道開車...
睇吓 d客仔簡邊樣....
mamachung 發表於 2012-1-24 13:38:00

D客都係唔會坐9號...只會坐3C 5 203E呢類線...

D客都係唔會坐9號...只會坐3C 5 203E呢類線...
eeev 發表於 2012-1-24 14:24:08

"只會坐3C 5 203E呢類線"...行咁遠...搭車..

"只會坐3C 5 203E呢類線"...行咁遠...搭車..
mamachung 發表於 2012-1-24 22:08:01

遠極都唔夠我地三彩咁遠...

其實都唔見得9號既巴士站有幾方便黃大仙
咪又係同去地鐵差不多路程....
同埋, 每樣改動都一定有人受影響
咁既然開始有人覺得分餅要睇大細, 三彩居民會蝕底
咁要求將條9號執到靚靚仔仔比我地三彩用, 會唔會係另一條出路?本帖最後由 eeev 於 2012-1-24 22:53:00 編輯

遠極都唔夠我地三彩咁遠...

其實都唔見得9號既巴士站有幾方便黃大仙
咪又係同去地鐵差不多路程....
同埋,...
eeev 發表於 2012-1-24 22:51:16

問題...如 24號..有車無人用...
九巴又淨係睇你班友點分豬肉...
完全唔係睇需要黎改動巴士線....
明眼人....一睇就知你地點樣搞...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖