香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 相信緣分嗎??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回应 1# yamashan33

我一直都係秉住呢個信念做人架!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  MaggieWong

但我覺得同佢唔會有機會一齊yamashan33 發表於 2012-1-28 11:43:58

如果男未婚女未嫁點解冇機會?除非你地大家都唔中意對方,冇意思發展~

我覺得你內心有D矛盾,你既然覺得冇機會一齊,但點解又要搵佢呢?何必自尋煩惱,除非你對佢有FEEL....(SORRY可能估計多左,請見諒)~

回應 12# MaggieWong
你講的好啱,我真系好矛盾.... 但唔系我自己主動搵嘅矛盾,因為我從來無主動搵過佢出來見面,每次都係佢搵我先,(雖然見面次數極少) 每次見都係相隔幾個月時間....最后呢次見面,已超過8個月時間佢突然搵我,令我覺得好意外,我以為佢唔會再搵我,以為大家唔會再有機會見面,所以唔再唸住佢,點知佢又再搵我,令到我又再次矛盾中....再次不停回憶佢,係,我對佢系有feel..但佢令到我思維好亂....我同佢講過,我唔會主動搵佢的,只會等佢搵我!而佢又無乜表示,咁意味代表咩呢??本帖最後由 yamashan33 於 2012-1-28 12:03:41 編輯本帖最後由 yamashan33 於 2012-1-28 12:13:54 編輯

回應 11# NICOBABY

會覺得辛苦嗎?定覺得輕鬆??

回應 12# MaggieWong

最后呢次搵我唔系因為掛住我而搵我,而係當佢睇返fb 我哋溝通的信息,而打俾我,約我出來見.... 所以你覺得佢係咩心態?? 而咁啱當晚我啱啱返到港,就俾佢搵到我.... 所以我哋都信係緣分!

剪不斷理還亂......天底下最復雜莫過於感情之事.如果佢真心就不會對你3不理拉.咁你又何必傭人自擾之呢?仲係收拾心情尋覓下一個有緣人算擺..........
鳥隨鸞鳳飛騰遠,
人伴賢良品自高
.

你講的好啱,我真系好矛盾.... 但唔系我自己主動搵嘅矛盾,因為我從來無主動搵過佢出來...
yamashan33 發表於 2012-1-28 12:01:44

單憑你了了幾句其實都好難清楚下判斷,但我可以咁講如果果位男士冇女友及老婆而佢對你有FEEL的話,冇可能咁耐先搵你....個中仲有冇其他原因,要你兩人自己先知...

如果你真係對佢有FEELING的話,就唔好咁被動等佢搵你,你可以主動D約佢,如果佢冇反應既,都應該明白啦,係咪?天下何處冇綠草,後生女大把機會! (我係一個比較清楚及爽朗乾脆不拖泥帶水既人,或者你可以放下女仔"經"持主動搞清楚關係,唔可能發展既,大家咪做普遍朋友囉,瀟灑D費時自尋煩惱)

回應 16# danny_hk

嗯!我都認同你講法!!如果佢系有心的話.....到時再算!!

回應 17# MaggieWong

我同佢講過,男人係信唔過,佢應我話認同我講法,連佢自己都信唔過,仲同我講,佢對每段感情都唔會認真, 大家一齊咗一段時間就會分開,曾經一齊開心相處過就夠了....我問佢,係咪因為無一段感情令到你有衝動想結婚或對佢認真的感覺所以你唔會認真?佢回應我話,係,無錯!所以佢唔會認真! 我心唸,佢咁講,係咪暗示咁我地係無機會呢 ??所以我已努力咁令自己算吧!放棄佢.... 或者我哋唔適合對方!!只適合見下面,約下會就算了 !!!本帖最後由 yamashan33 於 2012-1-28 12:29:13 編輯本帖最後由 yamashan33 於 2012-1-28 12:30:39 編輯

算吧!我放棄佢了 !!!
yamashan33 發表於 2012-1-28 12:23:02

既然有緣可能暫時冇份就唔好自尋苦惱,放開心情順其自然罷啦!

衷心祝你好快遇到個真心愛惜你既有緣人~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖