香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 驗樓中...師傅話翠嗚手工差過翠嶺好多?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

個驗樓屍成年未 比心機讀書好過啦 最低工資做驗樓屍 一係正正經經做份m記都可能有得升 ;061...
tikkpop 發表於 2020-06-22 11:11:07 原文
點解咁講?

翠鳴質素差好多

點解咁講?
Seek 發表於 2020-06-22 14:50:41 原文
香港所謂驗樓屍只不過係地產商宣傳工具之一。透過電視傳媒,戲子(即驗樓屍)評分,達到宣傳樓盤質數效果 傳媒,驗樓屍收地產商錢。單纯金錢關係 更係8,90分 一驗公屋,居屋就唔合格 因為驗樓屍無收地產商錢 事實係公營房屋質數一定高過私營。因為多一層監管。再講,近十幾年因為產生這行業,搞到私樓裝修質數不斷向下 因為要覺得自己有驗過,咪貼多d貼紙囉 大門過百張貼紙我都見過 玻璃花搵人打磨囉 木板花搵人油油囉 雲石磁磚空鼓咪搵人鑽吼灌漿囉 業主唔係咁天真以為貼幾張貼紙就要換過新呀 ;069;我所見的驗樓屍,只不過係靚仔靚妹廉價勞工請番黎的 ;069;讀到書唔駛做d呃人野唔好咩 ;069;
分享 分享 讚好人數:3查看名單

點解咁講?
Seek 發表於 2020-06-22 14:50:41 原文
睇幅相條友著對死人鞋踩入屋 d地板就垃圾環保木,又容易發黑 得罪講句,咁樣放佢入屋踩,如果係我,我覺得自己有病囉

其實大家都差,只不過睇下邊樹出問題啫,現今手工真係麻麻

其實大家都差,只不過睇下邊樹出問題啫,現今手工真係麻麻
hungmo 發表於 2020-06-22 17:23:38 原文
比個簡單問題你。你係地盤管工。你有權力搵人執收。假設要搵油漆師父。1300蚊一工。有人同你講,我收1000蚊就得,回水300蚊比你。你會點 記住一個地盤剩係油漆佬執收幾多人?1日300蚊,一個月一個人頭你已經收幾千 仲未計其他科 以上例子只不過係假設。正常700蚊都大把人做。一過97之後所有野都大轉變。。。鬥平鬥賤。。。有好有唔好。。。正如千幾蚊有部智能電話智能電視 淘佬都係鬥平,幾多人淘傢俬 又唔驚淘白蟻番屋企先勁

垃圾樓

垃圾樓
Leslie2153 發表於 2020-06-22 18:37:01 原文
大把人爭住買

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖