香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 富山邨 » 點整浴室好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #2 muimui0123

唔好意思,尋晚太累打少左字。係想問沖涼位
30/5 富暉首派
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #3 saku

沖涼位想整玻璃屏幕但又驚好迫
30/5 富暉首派

回應 #4 deaf

請問有咩麻煩野?
30/5 富暉首派

真心忠告,勿造假天花,以後少好多麻煩。
deaf 發表於 2020-07-05 18:02:49 原文
不係喔 特別係浴室一定要做假天花 因沖涼啯陣熱水水汽上升 一開始甩漆皮 再落黎爆石矢 (鋼筋索水)遮一遮好d
G13261 市區 3人
s1 20/5/2019見主任
s2 13/7/2019轉
s3 12/12/2019轉
s4 14/12/2019極速轉
收信南昌邨 拒絕
轉拒絕 24/12/2019
歸隊 s2 13/01/2020
s3 22/05/2020
s4 26/05/2020
02/06/2020收信派富山富暉
06/06/2020簽約
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  saku

沖涼位想整玻璃屏幕但又驚好迫
Godlovemyhome 發表於 2020-07-05 21:10:04 原文
整左浴屏同洗手盆 始終整落靚d 但整左浴屏 上廁所就有d窄 有得必有失 好處係干濕分開
G13261 市區 3人
s1 20/5/2019見主任
s2 13/7/2019轉
s3 12/12/2019轉
s4 14/12/2019極速轉
收信南昌邨 拒絕
轉拒絕 24/12/2019
歸隊 s2 13/01/2020
s3 22/05/2020
s4 26/05/2020
02/06/2020收信派富山富暉
06/06/2020簽約
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤

回應 #12 Godlovemyhome

身形唔大隻應該ok
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php

不係喔 特別係浴室一定要做假天花 因沖涼啯陣熱水水汽上升 一開始甩漆皮 再落黎爆石矢 (鋼筋索水)遮一遮...
jackylam123 發表於 2020-07-05 21:12:03 原文
我都覺得係,整左好d .
人生路不熟, 希望係好的開始~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  muimui0123

唔好意思,尋晚太累打少左字。係想問沖涼位
Godlovemyhome 發表於 2020-07-05 21:08:49 原文
好睇你和家人需要,有人好鍾意開大花灑沖涼,d 水 射到周圍都係,咁用浴屏好d ,但有人覺得迫,就用浴簾。
人生路不熟, 希望係好的開始~

我就整咗玻璃浴屏,假天花,吊櫃什麼都有整,我連個屎塔都更換埋
市2-G1324-G1326 / 02年一人申請 / 02年中藍卡 / 13年加了家人入了擴2 / 15年轉市2 /
2019年08月尾見主任 / 經過了17年慢慢長月 / 2019年10月尾派元州邨元樂樓 / 2019年11月18日正式收樓 / 住住先會更加努力去改善生活質素及環境
寒舍 : http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=268042

我就整咗玻璃浴屏,假天花,吊櫃什麼都有整,我連個屎塔都更換埋
angys1972 發表於 2020-07-05 23:39:56 原文
反而想知屎塔換係咪好大工程?
會唔會搞到防水?
房署唔包換左既野
擴4 G1324-26 6/09 U0224 8/14 2人 10/14 3人 4/16 4人
S1 24/9 > 19/11出審查日 > 28/11審查
S2 14/1 S3 15/1 S4 17/1滿東高層
S2 15/2  1/4指定  27/11取消指定
S3 4/1 S4 5/1 新田圍村

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖