香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 旭禾苑 » 加水閘掣
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #9 puppysmile

哇⋯⋯我買4個都係120...平均一個30, 我呢個係接駁水龍頭前面加呢個,方便以後水龍頭漏水要換就咁係到關水更換,唔知你係咪呢個本留言最後由 Hung133 於 2020-08-26 15:04:40 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #10 johnliu

都係...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

旭禾我唔記得鋅盤及洗手盆下面有無水制,
有無人可幫手望下?
而家住緊果度就有,有就更加唔使加

回應 #11 Hung133

自己換? 睇來呢度有位水喉大師 想問你滾筒洗衣機用4米去水軟喉直插鋅盤底地面條去水喉會唔會出事?本留言最後由 johnliu 於 2020-08-26 15:47:07 編輯

回應 #11 Hung133

自己點加? 咁裝修佬一向食水深

回應  johnliu

都係...
puppysmile 發表於 2020-08-26 15:03:58 原文
原來你講水龍頭前,冇記錯收樓應該已有,就算買都係平價野,改喉冇可能唔整,小心你師父似刀手。改完喉要佢谷水試漏。本留言最後由 zskin13 於 2020-08-26 15:48:29 編輯

回應 #15 puppysmile

昨天GOOO到"自學裝修網", 有教自換喉. 另有好多其他裝修嘢. 但知道點做同願唔願自己做又係兩回事 本留言最後由 johnliu 於 2020-08-26 15:51:02 編輯

回應 #15 puppysmile

我本來都唔知,去買水龍頭時,賣嘢個話一般人裝水龍頭都會加跟住配佐4個比我。買返去師傅唔知我買同我講話會幫我買水角開關4個100元。先知基本都會加裝,話以後有問題想換其他款水龍頭自己換好簡單。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應 #17 johnliu

識整我會整, 但驚整得唔好仲衰...

個網都有講, 多一樣嘢就多一個漏水/壞的機會, 喉管越簡單越少駁位越好.
個水龍頭都未壞就先自己/揾人拆爛條喉來加個重覆的製, 都係算啦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖