香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 元州邨 » 麻煩各位知道元州邨附近邊間k1幼稚園好丫~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 9# p95832516

學費唔貴半日.未計減學劵2千幾!
只係雜費貴,會安排好多表演,outing,拍DVD,影相叫家長買,
但可選擇唔買,
又會有多元智能全日班,唔參加都得,
校服唔喺學校買,喺獅子石道起碼平一半,
讀約克可以唔貴,又可以好貴
嗰時我小朋友咩都買,個個月要萬幾蚊!
其實早知咩都唔參加!
因為間學校教得小朋友英文好talk得,又有自信,
小學面試ok夠照!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 11# flora9
現在派了咩小學呀?

回應 12# p95832516

紅磡區本帖最後由 flora9 於 2012-3-20 17:53:08 編輯

回應 13# flora9
wah!佢係全紅磡至強小學喎!本帖最後由 p95832516 於 2012-3-18 21:13:30 編輯

回應 14# p95832516

當年特登搬41校網嚟派位,
只係好彩第一輪已派到去,
如果派位衰咗,
約克已幫小朋友整到份履歷表好正,
操到英文好fit,
即使去學校叩門都見得人!本帖最後由 flora9 於 2012-3-18 21:19:21 編輯

如果唔分區架話就係:
基督堂幼稚園
約克中英文幼稚園
宣道幼稚園
聖保羅堂幼稚園
協恩中學附屬幼稚園
聖保 ...
p95832516 發表於 2012-3-17 12:51:56

如果整係深水涉呢!thx!!!!!!!!!!!
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

寶血幼稚園都好,好多都會派到地區名校寶血會嘉靈學校,有個重好係德貞幼稚園,超級名校,深水寶個個媽媽想 ...
p95832516 發表於 2012-3-18 19:10:15

咁其實我最主要係近同埋學校老師好姐
100 字節以內

回應  p95832516

當年特登搬41校網嚟派位,
只係好彩第一輪已派到去,
如果派位衰咗,
約克已幫小朋友整到 ...
flora9 發表於 2012-3-18 21:18:49

如果我有車都會考慮~
100 字節以內

回應 16# beebeesoq00
如果整係深水涉,以德貞最有名氣。元州村裡以宣道會雷蔡群樂幼稚園最好。本帖最後由 p95832516 於 2012-3-20 05:47:27 編輯

9成元州村居民都首選宣道會雷蔡群樂幼稚園其次是香港基督教女青年會趙靄華幼兒學校,宣道會雷蔡群樂幼稚園 ...
p95832516 發表於 2012-3-18 20:51:46

多謝你的意見~幫到我好多了~我明天就去報名宣道會
100 字節以內

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖