香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 元州邨 » 唔知道大家攞左鎖匙未呢?幾時入伙?5月?好心急?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我係另一條邨,12月等到今天,都末作實幾時有得收匙呀?一個月又一個月~~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  beebeesoq00

我都好心急.就快搬唔使交貴租.
卓卓 發表於 2012-3-19 08:48:11

不過裝修洗好多~又要買好多野~
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我係另一條邨,12月等到今天,都末作實幾時有得收匙呀?一個月又一個月~~
wolimp 發表於 2012-3-19 17:31:14

我都唔知幾時應該差不多喇~因為21號佢叫我地去房屋處 ~交文件
100 字節以內

估計最快今年六月
VickYeung 發表於 2012-3-19 11:04:25 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?
=findpst&pid=414874&ptid=28788][/url]

21號出去問下先~因為要交文件~
100 字節以內

回應 13# beebeesoq00

我基本上全屋架野都要買過.

我尋日去聽嗰個好簡單既講座…,五期負責人話「地盤最遲五月尾交樓,等檢埋樓就OK…以佢地經驗,有遲無早,但最終都係睇房署出既信為實。」有講等於無講…真係激C人…但咁都好…大家都知係5月先。呢兩個月要慳啲食,慳啲洗啦。慳得幾多得幾多啦。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我尋日去聽嗰個好簡單既講座…,五期負責人話「地盤最遲五月尾交樓,等檢埋樓就OK…以佢地經驗,有遲無早, ...
carolchik326 發表於 2012-3-20 17:49:40

下~咁無得睇樓架~整係講講座搞咩呀講左等於無講唉…~咁講幾 耐呢!咁帶唔帶埋我仔去好呢!
100 字節以內

回應 18# beebeesoq00

你唔好帶仔仔去啦…聽十零分鐘…聽完簽份嘢走得…
    無得入屋睇…因為地盤都未搞掂…
    佢講講安裝冷氣機既問題,
    同係咁E比幾張圖你睇…講下間全屋約係點…

你唔好帶仔仔去啦…聽十零分鐘…聽完簽份嘢走得…
    無得入屋睇…因為地盤都未 ...
carolchik326 發表於 2012-3-20 19:43:39

好的~謝謝你的意見~唉…要去到六月唉…有排~即是6月先可以裝修~
100 字節以內

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖