香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海達邨 » 會唔會有人打算加裝乾衣機?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  angys1972

會唔會好嘥電?我都想裝天花浴室寶,裝修佬話無用.好猶豫裝定唔裝
ILKNC0910 發表於 2021-04-22 13:23:24 原文
我有裝,不過無用來乾衣,我都係晾出去曬太陽,半日就乾曬,D衫太陽曬過真係吾同D,如果潮濕天氣,我就係房開抽濕機,效能高過浴室寶好多,厠所只晾過手洗衣服和地墊,比佢滴乾水先拿去曬。本留言最後由 chiwing64 於 2021-04-22 13:52:29 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我用浴室寶乾衣

有! 都想裝 諗緊買2合1嗰啲
分享 分享 讚好人數:1查看名單

買部靚啲嘅抽濕機啲衫放入沖涼房乜都搞掂晒
G1319,2020年1月1號s2,7月首派慈正邨2樓
            2020年9月二派南山邨
            2020年11月終派豬肉榮中層,結束8年捱世界的日子

回應  angys1972

會唔會好嘥電?我都想裝天花浴室寶,裝修佬話無用.好猶豫裝定唔裝
ILKNC0910 發表於 2021-04-22 13:23:24 原文
講真抽氣真係冇乜用但如果要來乾衫就非常有用,我用咗三菱牌係當日選擇月刊介紹最好嗰隻,用電量我真係唔知我只係信選擇月刊同埋我慳到地方夜晚廁所又冇人用,我又唔鍾意將啲衫晾出街污糟邋遢
市2-G1324-G1326 / 02年一人申請 / 02年中藍卡 / 13年加了家人入了擴2 / 15年轉市2 /
2019年08月尾見主任 / 經過了17年慢慢長月 / 2019年10月尾派元州邨元樂樓 / 2019年11月18日正式收樓 / 住住先會更加努力去改善生活質素及環境
寒舍 : http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=268042

買部靚啲嘅抽濕機啲衫放入沖涼房乜都搞掂晒
cnwlk18 發表於 2021-04-22 14:42:30 原文
呢個係真 我宜家呢邊用緊40L抽濕機抽衫 如果想快d乾 同時開半個鐘浴室寶提高廁所溫度 兩三個鐘d衫幹到硬 抽濕機用電少過浴室寶好多
G1340 市2
11/11s4 ,19/11收信興華二邨,
23/11拒絕,28/11顯示電腦拒絕
9/12歸隊,24/12收到首派拒絕信
19/1 S4,26/1二派樂富村宏旭樓
3/2 親身拒絕,5/2 電腦顯示拒絕
12/2 歸隊等三派
14/3 S4
18/3 三派彩福村彩和樓(夢寐以求)

我有裝,不過無用來乾衣,我都係晾出去曬太陽,半日就乾曬,D衫太陽曬過真係吾同D,如果潮濕天氣,我就係房...
chiwing64 發表於 2021-04-22 13:50:43 原文
我要求係要慳地方,抽濕機太過牙手牙腳,掛出街硬係覺得好大塵心理上唔舒服,啲鄰居又唔知點
市2-G1324-G1326 / 02年一人申請 / 02年中藍卡 / 13年加了家人入了擴2 / 15年轉市2 /
2019年08月尾見主任 / 經過了17年慢慢長月 / 2019年10月尾派元州邨元樂樓 / 2019年11月18日正式收樓 / 住住先會更加努力去改善生活質素及環境
寒舍 : http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=268042

我會裝,煤氣乾衣機
ritating 發表於 2021-04-22 12:47:00 原文
師姐, 妳有冇裝左? 有冇相參考點放?

我就將啲洗完嘅衫掛喺廁所用天花式浴室寶乾七個鐘什麼都乾晒,又慳位又企理
angys1972 發表於 2021-04-22 12:05:35 原文
同我一樣,乾衣機太大舊,裝天花浴室寶效果都好好!

用緊煤氣乾, 唔使一個鐘就搞掂, 唔錯!  

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖