香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海達邨 » 有冇海昌海華街坊可以分享下裝修進度?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

乜都未整?
CJ2004 發表於 2021-06-04 08:33:39 原文
4月尾到而家...間咗房, 即將鋪完磚
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我4月尾開始傾
5月頭簽約
拉好電 間左房 廁所整好假天花
唔知點解廚房未整天花 見佢塞晒野入廚房
地磚 雲石窗邊 吸咀 鏟底批灰果d攪好
早兩日上去睇 廳房已油油
部份訂做家c 地台床 c字櫃 廚廁櫃呢d
5月尾尾同師父確認圖 佢再去攪訂做(話起碼要一個月)
算順順利利
我地有講想7月中攪掂 (想避開7月節入伙)
點都要新學年前搬 細路要開學

部分家c冇訂做因為太貴喇 都唔知幾時先去買 本留言最後由 sostepa 於 2021-06-04 15:19:08 編輯
G1323....市5
3月中歸隊
2/4 s4 終極一派 海達畢業

4月尾到而家...間左房,就鋪完磚
yettakarl 發表於 2021-06-04 15:00:42 原文
刀快手呀
G1310,市3, 18年10月首泒SO 2接受

我就做好間牆批灰,電制燈制,這兩天會鋪地磚,傢俬已做好設計,下星期會約傢俬公司上嚟覆尺然後開始做傢俬,如無冇甩漏預計7月中至7月尾可以入住
G1328市4,05/13藍咭,07/20-S1,09/20-S2,04/11/20-S3,19/11/20-轉返S2,21/11/20-S4,26/11/20首派秀茂坪邨秀明樓(拒絕),9/12/20-S2,29/1/21-S4,6/2/21二派彩雲二邨啟輝樓(拒絕),2/4/21-3派S4,9/4/21-收信海達邨海華樓

回應 #9 ILKNC0910

現在6月頭,點解要8月尾咁耐?

我也是打算7月尾入伙

我4月尾確定裝修公司,目前進度只欠度尺傢俬未到,預計6月底前正式入住

我4月尾確定裝修公司,目前進度只欠度尺傢俬未到,預計6月底前正式入住
JollyC 發表於 2021-06-05 14:21:34 原文
我都係4月尾...俾埋40%錢...進度差好遠

想問下你哋用邊間裝修公司?OK嗎?攤位噶啲話房屋處認可噶啲得唔得?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖