香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界6人 » 收到現金津貼了!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今日收到現金津貼,有申請的朋友留意銀行戶口
我6人申請 每月有津貼$3900
希望早D收到適合自己居住的公屋...
Hung0413 發表於 2021-07-30 22:55:58 原文
樓主幾時收到短信通知?
7.2014新2-G1354***>>>8.2019轉新3>>>2.2021轉S1>>>12.5.2021收審查信推咗>>>16.6.2021再收審查信>>>25.6.2021補文件>>>3.7.2021收合格審查信>>>28.10.2021轉S4>>>8.11.2021轉回S2>>>31.3.2022成功回巢>>>18.5.2022轉S4 >>>20.5.2022收信皇后>>>26.5.2022拒絕>>>7.6.2022顯示拒絕>>>16.6.2022轉S2>>>23.6.2022收拒信>>>29.6.2022轉S4>>>
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我琴日都收到,請教一下,我3人申請(本人永久,老婆未永久,小朋友小於12歲永久),結果出左2人津貼2250,乜唔係應該有3人津貼2700咩?本留言最後由 yellow008 於 2021-07-31 11:29:37 編輯
G1390 擴3

我琴日都收到,請教一下,我3人申請(本人永久,老婆未永久,小朋友小於12歲永久),結果出左2人津貼2250,乜...
yellow008 發表於 2021-07-31 11:28:37 原文
你們有一人是公屋戶口
G1367-G1369  21年7月轉市4
2015-3
2023-2-27見主任
2023-3-16綱上轉S2
2023-3-20收合格信
2023-7-3綱上 S4
2023-7-10首派馬坑邨
2023-8-9二派黃大仙下二邨
2023-9-13特快揀彩虹邨

琴日都收到錢?
9/1/2015開始排,2017 三人轉二人隊,號碼無變 G1367
新界2人,28/4見主任,6月中s3,2/11睇唔知幾時轉左S4中…
8/11 首派-皇后山

都好呀
G1336-1338 相當於2013/10申請
擴4
大概1月尾轉S1
二月加bb~變翻s0
3月18號s1
6月19號見主任
擴5
9月3號s2   2020-7-13長青村

回應 #1 Hung0413

我六人收3350,話我吳合資格 話我住公屋 我媽到公屋有我名  不過我搬出來佐 又吳俾

我30號寄都末收到?
Carmanlo1 發表於 2021-07-31 08:55:45 原文
應該來緊哩個星期會有啦
新6,G13795
4/5進行資產審查,11/5轉S2,19/11轉S4, 20/11收信,派皇后山邨皇樂樓2個單位,6年長跑畢業

我琴日都收到,請教一下,我3人申請(本人永久,老婆未永久,小朋友小於12歲永久),結果出左2人津貼2250,乜...
yellow008 發表於 2021-07-31 11:28:37 原文
可能未永久唔計入啊
新6,G13795
4/5進行資產審查,11/5轉S2,19/11轉S4, 20/11收信,派皇后山邨皇樂樓2個單位,6年長跑畢業

回應  Hung0413

我六人收3350,話我吳合資格 話我住公屋 我媽到公屋有我名  不過我搬出來佐 又吳俾
Man97169064 發表於 2021-08-01 15:49:19 原文
喔,唔緊要啦,計幾多個人係房署話事,由他啦,反正d錢唔係自己勞力得返,無所謂啦
新6,G13795

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖