香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 出現"你的申請資料正在處理中"
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  alan625

係啊,審查完8日就轉咗S2,可能我係一人申請,處理較快。
Alan13228 發表於 2021-11-05 02:26:46 原文
我審查完之後每日都睇, 今朝就多左呢句[你的申請資料正在處理中]但我係無補交資料,都無收到主任電話話有問題, 唔知係咪正常都會出現呢句?
之後就轉S2?!
G1386
7/10 網上轉區 新2 21/10 出審查日期
2/11 審查  11/11 S2   3/12 S4   7/12首派畢業成功做皇后的丫環
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #11 wing58872000

係啊,通過審查呢句野會消失,(我出現兩日就無咗),而最底嘅.....申請程序:亦會更改架。本留言最後由 Alan13228 於 2021-11-05 10:47:47 編輯
非長者市區1人 U-031...( 2012年9月-取藍卡 )
2021-10-26 見主任
2021-11-04 轉 S2
2023-04-12 首派~元州邨 < 等房署翻新 >
2023-05-22 簽約攞鎖匙...完美畢業、感恩!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  wing58872000
係啊,通過審查呢句野會消失,(我出現兩日就無咗),而最底嘅.....申請程序:亦會更改...
Alan13228 發表於 2021-11-05 10:45:46 原文
多謝你解答, 希望我都只係出現幾日就消失喇HAHA應該無咩人審查完好似我咁日日都望下 大家未見過呢句野都唔出奇
G1386
2/11 審查  11/11 S2   3/12 S4   7/12首派畢業成功做皇后的丫環

回應 #13 wing58872000

我當日見到呢句都怕怕架,然後上黎睇下其他師兄師姐有無呢個情況,原來有答案架,哈哈。
非長者市區1人 U-031...( 2012年9月-取藍卡 )
2021-10-26 見主任
2021-11-04 轉 S2
2023-04-12 首派~元州邨 < 等房署翻新 >
2023-05-22 簽約攞鎖匙...完美畢業、感恩!

回應  wing58872000

我當日見到呢句都怕怕架,然後上黎睇下其他師兄師姐有無呢個情況,原來有答案架,哈哈...
Alan13228 發表於 2021-11-05 10:52:47 原文
所以我都即刻上黎爬文, 就SEARCH到你個POST, 你又咁快應我wo, 哈哈, 麻煩哂~
G1386
分享 分享 讚好人數:1查看名單

想知道補繳資料後通常要幾耐會轉S2 唔該??

所以我都即刻上黎爬文, 就SEARCH到你個POST, 你又咁快應我wo, 哈哈, 麻煩哂~
wing58872000 發表於 2021-11-05 10:54:09 原文
今日輪到我喇... 你最後係咪真係兩日就冇左?
G1350xxx-x
2014年4月登記, 2019年4月30日 擴3 網上S1, 2019年8月 轉市3, 2021年4月30日S1, 2021年6月收信6月23日審查, 改期2021年7月15日審查, 2021年7月25日S2, 2021年8月1日S4, 2021年8月4日收到信預派 (單位翻新中, 未睇得)

都差唔多日日check下,今日先有呢段文字?希望快啲啦
G1363。  X/8/2021擴3轉市3
1/12/2021見主任
6/12/2021補資料
17/12/2021 網check已轉S2
xx/5/2022 被告知疑似寄失合格信,才補發番

回應 #18 kinman2711

我都係,之前一日三餐甘check,呢家忍住收夜晚先check一次。
G1372-G1374

回應 #19 Regulus

?淨睇
G1363。  X/8/2021擴3轉市3
1/12/2021見主任
6/12/2021補資料
17/12/2021 網check已轉S2
xx/5/2022 被告知疑似寄失合格信,才補發番

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖