香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 笑話 » 做人难,做男人更难
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 10# MaggieWong

可能會員之間的意見不合不知幫邊個或在這網講裝修其他家庭商品問題時當你們介入時好易會令會員不滿。

回應  MaggieWong
可能會員之間的意見不合不知幫邊個或在這網講裝修其他家庭商品問題時當你們介入...
amythepooh 發表於 2012-5-24 12:04:17

而係盡力幫左人, 但人地多謝都冇句仲係出邊四圍中傷我, 佢冇檢討過佢自己既處事方式有問題, 人地俾面你, 但你就唔俾面人,去得太盡了…我當佢係朋友, 但佢唔當我係, 一D情面都唔俾, 朋友唔係咁做的…
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 13# MaggieWong

而係盡力幫左人, 但人地多謝都冇句仲係出邊四圍中傷我, 佢冇檢討過佢自己既處事方式有問題, 人地俾...
MaggieWong 發表於 2012-5-24 12:22:21

咩人都有
當睇清楚佢嘅為人囉

不在其位,不知其難處,仲之好多時會順得哥情失嫂意...難...難...難.~
MaggieWong 發表於 2012-5-24 11:39:28

我不存在這個問題。
性格决定命運,選擇决定人生。
生命就是本錢,命運就是賭注。

fungshan42 發表於 2012-5-24 08:37:07

男女平等

而係盡力幫左人, 但人地多謝都冇句仲係出邊四圍中傷我, 佢冇檢討過佢自己既處事方式有問題, 人地俾...
MaggieWong 發表於 2012-5-24 12:22:21

我唔會甘對你
你為街坊做左咁多野,我只會錫到你燶
做朋友貴乎坦誠,有分歧要多站在別人的角度想問題,這才是真朋友!
我都曾經被人出賣,一心想幫佢地,點知系個局,好嫐,好困擾!!!但後來想通了……
當別人犯錯的時候,不要生氣難過,因為不值得為無關痛癢甚至出賣自己的人的言行,影響自己的情緒……
常樂我淨
分享 分享 讚好人數:4查看名單

我唔會甘對你
你為街坊做左咁多野,我只會錫到你燶   
做朋友貴乎坦誠,有分歧要多...
老貓 發表於 2012-5-24 13:44:55

無錯呀 !! 生別人的氣等於同自己過唔去,千祈唔好咁蠢

回應  MaggieWong
LadyFaFa 發表於 2012-5-24 13:09:18

多謝你, 可能你知我講咩,我以為件事了結左,但原來未,唔明佢咩心態,既然咁倦戀又何必當初去要咁盡呢?好彩有人明白事理冇聽佢片面之詞...我只可以咁講大家都冇錯只係立場唔同啫....做人要將心比己~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖