香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 綠置居2021--租置回收單位第四宗撻訂
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

屋邨異地     風月同天
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 MoonHeiYuet

咁就有分別嘅,特快公屋—房署有講咩事;但而家賣租置,房署只稱冇人在單位內非自然死亡,或在單位內跳樓...
MoonHeiYuet 發表於 2021-12-21 21:12:12 原文
楼王系米今期東頭最大單位?都覺得咁奇怪上手咩理由吾買!!个人覺得迷信果D都可以接受,有鄰居滋擾如曱甴屋就制吾過,還是有更加出人意表原因?!

觀塘返工既表示情何以堪
坐魚巴不如行路

楼王系米今期東頭最大單位?都覺得咁奇怪上手咩理由吾買!!个人覺得迷信果D都可以接受,有鄰居滋擾如曱甴...
LUCKYSTAR88 發表於 2021-12-21 22:58:04 原文
你去睇下就知,個人認為,
住呢層樓,心理影響仲大過凶宅,
日日一出門口就望到。

我果次上去,走都走唔切,
如果我係搭?直接去果層,
我行都未必會行出?門;
我係睇完高層果間中單位,
果層部?落到去,要行一層先到樓王果層,
我行一層樓梯,一出防煙門,嘩 咗出聲。

其實我之前都暗示過幾次,
佢成層走廊,都熏到黑晒之餘,
仲要好多戶,都用膠袋封住信鐵閘,
樓王正對面果戶,更加自己買罐橙色油,
油返門外熏黑的紙皮石。

即使呢間唔係出過事,做過法事而熏黑,
果層樓都一定係有人,過度燒衣拜神,
令全層樓住戶飽受困擾;
另外,我懷疑係早幾年聖誕左右發生果單,
如果有送院,房署唔當「凶宅」;
維基有張今年三月的相片,
當時樓王仲未交吉;
如果大單位調遷,可能要等耐啲,
同埋第三派先搬,時間就同呢間吻合。

仲有,同一個方向,大約12樓左右,
有人成日大聲播音樂,企樓下個噴水池都聽到。本留言最後由 MoonHeiYuet 於 2021-12-21 23:39:02 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

樓王我半年前上去睇完,
全家一致通過,就算一路冇人買,
或者被撻訂,我地都唔會買。

點知當日一出價單,呢間就狂被吹捧,
我地全家得啖笑  

你去睇下就知,個人認為,
住呢層樓,心理影響仲大過凶宅,
日日一出門口就望到。
我果次上去,走都走唔切...
MoonHeiYuet 發表於 2021-12-21 23:26:01 原文
依D似有鄰居滋擾未解決,可能背后有驚人故事,吾知有冇東頭街坊爆下料

都是那句,原租戶咁平無買既,總有啲野既。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

呢間有伏,佢可能發現咗  
呢次呢棟樓,有兩個出售的單位,
都間接同呢件事有關。
走得快,好世界  ;...
MoonHeiYuet 發表於 2021-12-21 19:06:10 原文
呢間有咩伏位

呢間有咩伏位
kk11223344 發表於 2021-12-22 00:23:04 原文
佢單位隔離,同下一個單位之間有個空位,佢下面果層,有人喺呢個位跳過落去;
事發單位,早幾年特快租出,
事發單位樓上兩層,喺呢次一齊出售,已售出。

所以呢兩個單位,都間接同呢件事有關,
但始終唔係同層,接唔接受到,好睇個人。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖