香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 去2期承辦商=冇私隱??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

如果其中一間係負責盈順1-5樓但果幾層好少住戶幫襯 佢地咪食粥水 ?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我屋企人唔會想搵承辦商,都係個句啦..整得唔方好..
不過如果承辦商出既價錢係屋企俾到既,
而出面街外既價錢比較高,我地俾唔起時
都要迫住用承辦商..

其實佢地咁樣內部自己分開曬, 到時唔會爭生意係好既~ 但係對我地d比錢出黎既客仔黎講緊係想多d價係compare啦~ 不過我好相信呢d係房署叫佢地自己分好先既~ 而最後投訴既話我唸係可以嘈到上房署既, 因為房署比得佢地做承辦商, 佢地都應該覺得呢間野係好, 係信得過至比佢地搞架嘛~~~ 純屬個人意見

原帖由 盈富街坊 於 2008-7-4 16:45 發表 應該咁講, 如果你俾承辦商做裝修嘅話, 你間屋將會成為示範單位, 當佢有生意就會用你間屋俾人睇辦, 因為我嗰日承辦商想打我主意, 咁佢就帶我去睇佢地幫人整緊個單位, 而且我個日係第一日派大單位, 所以用唔用承辦商就 ...

我唔鐘意搵承辦商就係因為係套餐式裝修(叫快餐式都可),ABCDE跟薯菜、跟餐紅or白湯?餐茶,凍飲加兩蚊!

搞到成條村公屋單位幾乎千篇一律,我都係鐘意自己設計自己搞!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

原帖由 灣仔小子 於 2008-7-5 09:57 發表

我唔鐘意搵承辦商就係因為係套餐式裝修(叫快餐式都可),ABCDE跟薯菜、跟餐紅or白湯?餐茶,凍飲加兩蚊!

搞到成條村公屋單位幾乎千篇一律,我都係鐘意自己設計自己搞!
...

讚成

咁樣,,  我揾斜路個三間啦

原帖由 chunlamchunlam 於 2008-7-5 20:11 發表
咁樣,,  我揾斜路個三間啦

我都係呢
你有冇留意到有間叫展XXX
果間既價錢唔錯
同埋佢有分店

原帖由 *;`青bb 於 2008-7-5 20:31 發表

我都係呢
你有冇留意到有間叫展XXX
果間既價錢唔錯
同埋佢有分店

其實嗰三間係唔係同一個老細?
Roger

原帖由 rogerleong 於 2008-7-5 21:22 發表

其實嗰三間係唔係同一個老細?

唔係呀
間間唔同
不過我睇過;
好似得一間有分店

各位街坊想參考多D裝修項目或價錢,或者需要任何意見,可PM我

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

"家居裝潢"分區有更多裝修資訊! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖