香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 今日港鐵呃咗我十一蚊
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我通常者都係粉嶺站出閘(少d人),然後入閘,慳d本帖最後由 agnes 於 2012-7-7 00:49:58 編輯
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我同家人都是在上水出。之後再入。

回應 1# dentsu

十幾年啦,而家先知.咁講希望你唔會痛上加痛
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

如果你想舒服D座頭等去到上水下車,在轉車上羅湖都係$37.8
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

九龍灣至羅湖:$38.60, 來回$77.20.返來後聽講:至上水$12.00, 出入閘再去羅湖$21.00, 來回$66.00.
之前唔...
dentsu 發表於 2012-7-6 22:49:58

呢樣一早就知,電視都有講過,主要都係 D 水貨客,
不過我都試過一次就唔再試,因為出閘後,唔可以即時拍咭入返站,要等一陣,
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

咁多年住荃灣唔知,多謝提醒,我大鄉里唔知會咁收費,價錢相差很大.將來九龍灣站去羅湖識座.

呢樣一早就知,電視都有講過,主要都係 D 水貨客,
不過我都試過一次就唔再試,因為出閘後,唔可以即時拍...
chacha 發表於 2012-7-7 04:05:21

聽住深圳的港人講過,真係未試過喎,原來八達通停一停先用到。本帖最後由 pepmoutain 於 2012-7-7 08:44:42 編輯
通向失敗的路上往往有很多錯失了的機會。

九龍灣至羅湖:$38.60, 來回$77.20.返來後聽講:至上水$12.00, 出入閘再去羅湖$21.00, 來回$66.00.
之前唔...
dentsu 發表於 2012-7-6 22:49:58

港鐵淨系識賺、賺、賺!
通向失敗的路上往往有很多錯失了的機會。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖