香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 醫生信建議房署盡快配房是沒有用的
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #10 飛faiyu772

過程真係困難重重呢申請這個公屋~

21年前我老豆時代仲有大把單位寫係板上,慢慢嚟慢慢揀,不過幾乎得葵芳邨,因為以前住荔景邨,如果貪心啲有九龍咪正啦本留言最後由 San9 於 2022-09-15 12:37:14 編輯
基督的核心為愛
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #11 San9

自從中港一家親,呢啲慢慢嚟慢慢揀嘅好日子,不再重現鳥
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #12 飛faiyu772

香港本土人都唔結婚生仔女,要求多多
大陸假定真結婚都有,搶好多寬敞户之位

不過事實係殘酷,唔通要正苦鼓勵生育咩本留言最後由 San9 於 2022-09-15 16:06:51 編輯
基督的核心為愛
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 楊管

有社工跟好啲, 幾年前有個好後生嘅男仔跌斷腳揾社工之後好快俾咗剛剛重建起好入伙嘅牛頭角下邨方便佢搭地鉄, 如果佢唔係跌斷腳我諗佢依家仲排緊隊!
市1 長者 u0429xxx

回應 #13 San9

San兄:華人只是外表相似,其實思想大不同,內地人的根源是由苦難而來,搶!本來就是生存之道,即使進化到了現在,都唔會有禮讓嘅思維,點解要同你客氣?
結婚唔生仔=丁克,這是大勢所趨,無牽無掛、為自己而活,非常好!

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #15 飛faiyu772

我返過大陸咁多次,又唔係個個都人心隔肚皮
你長期係加拿大同一次都無去大陸可能唔太明

衰在咩?就係垃圾正苦制造批垃圾國民,咁嘅正苦,國民真係好人難堪
得閑上傳大陸相上嚟,雖然安全系數唔高,但都有靚地方靚景本留言最後由 San9 於 2022-09-16 04:57:45 編輯
基督的核心為愛

回應 #16 San9

San兄所言甚是!你最近返去,使唔使隔離?我昨天在YouTube見到內地某間 ikea 突然落閘,唔俾顧客離開,結果嗰啲人呼天搶地、瘋狂咁突圍而出,佢哋只不過行公司、購物…都搞到好似戰亂咁。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #17 飛faiyu772

我無返過去,要21日自費酒店隔離
基督的核心為愛

回應 #17 飛faiyu772

小心鬼佬用網絡醜化中國人,等同中國網絡不斷醜化外國人
我唔係變親中奶共,只係講事實
我個朋友成日上睇台灣評論中國視頻,經查證後好多係假嘅,又或真但醜化本留言最後由 San9 於 2022-09-16 11:08:21 編輯
基督的核心為愛

回應 #19 San9

San兄:我雖然從未踏足內地,但身邊不乏這類生物,假如本質是優良,哪怕被醜化、矮化?人嘅劣根性係冇法改變,唔會因爲住喺國外就忽然高質,其實任何民族都有害群之馬,只不過X國人產量特多,故此比例亦增加。
臺灣是很另類的地方,尤其是新聞報導方面,因為競爭太激烈,佢哋為咗吸客,乜手法都用!大家當睇八卦娛樂消息比較好,千萬不能認真。

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖