香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 生活貼士 » 值得思考的三個小故事 ( yaya 推介 )
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  LadyYaYa

LadyYaYa, 我地小時候, 父母已教我們要有禮貌, 但現今的社會, 好多人已經十分自我中...
marsasa 發表於 2012-8-24 16:11:04

marsasa 姐姐...yaya 下午跟 cwc 哥哥講這個問題...
大家的擔心亦係 yaya 的擔心...人總要向前看...
yaya 已明白...冇能力改變社會上部份的歪風...

只可以做好自己及管理好家庭的小社會...
yaya 已懂得自得其樂...享受每分每秒已是樂事...本帖最後由 LadyYaYa 於 2012-8-25 10:12:06 編輯

thank you for share
andylotat 發表於 2012-8-24 15:41:55

唔好客氣...

豬豬想心中富有既同時…

荷包都富有…
carlin1973 發表於 2012-8-24 15:55:11

豬豬哥哥...yaya 見到你頭像...就知你一定是富有豬家喇...

心存善念  福雖未至  禍己遠離     心存惡念  禍雖未至  福己遠離
啊華 發表於 2012-8-24 19:32:53

嘩...華哥哥...又袋錢落 yaya 個袋喇...

回應 14# LadyYaYa

YaYa    太客氣囉。

分享 分享 讚好人數:0查看名單

YaYa    太客氣囉。
啊華 發表於 2012-8-24 22:05:26

哈哈...yaya 妹妹唔客喇...咁...哥哥請食飯喇... 本帖最後由 LadyYaYa 於 2012-8-24 22:19:00 編輯

回應 17# LadyYaYa

你da尚面,係我嫁榮幸。

你da尚面,係我嫁榮幸。
啊華 發表於 2012-8-24 23:02:41

好嘢...為食 yaya 又有得食喇...
多謝哥哥先...yaya 好大食嘅...

分享 分享 讚好人數:0查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖