香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 童謠 --- 鄧麗欣
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 10# 飛影
睇完歌詞,覺得鄧麗欣唱歌真係未夠成熟,聽完完全冇嗰種感覺。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  飛影
睇完歌詞,覺得鄧麗欣唱歌真係未夠成熟,聽完完全冇嗰種感覺。
Felice233A 發表於 17-11-2012 17:04

m . . . . . . 我從來無話過佢唱歌 ok 喎 , 只不過係首曲寫得唔錯 !

m . . . . . . 我從來無話過佢唱歌 ok 喎 , 只不過係首曲寫得唔錯 !
飛影 發表於 2012-11-17 17:14:41

所以咪問你要歌詞囉!

所以咪問你要歌詞囉!
Felice233A 發表於 17-11-2012 17:17

曲同詞係兩樣野喎 , 哩首詞我個人覺得唔係咁好 !

曲同詞係兩樣野喎 , 哩首詞我個人覺得唔係咁好 !
飛影 發表於 2012-11-17 17:26:51

歌詞唔切合歌名個主題,但可以諗到係講對母親嘅思念,可惜寫到畀人聯想成男女之間愛情,呢種隱喻手法都算幾失敗。

歌詞唔切合歌名個主題,但可以諗到係講對母親嘅思念,可惜寫到畀人聯想成男女之間愛情,呢種隱喻手法都算...
Felice233A 發表於 17-11-2012 17:32

本身就係情歌 , 借阿媽過一過橋姐 , 您諗得太多了 . . . . . .
不如下次聽下我寫果首 ?

本身就係情歌 , 借阿媽過一過橋姐 , 您諗得太多了 . . . . . .
不如下次聽下我寫果首 ?
飛影 發表於 2012-11-17 17:36:17

做咩要下次?等你搵槍手呀?

做咩要下次?等你搵槍手呀?
Felice233A 發表於 17-11-2012 17:56

我使唔使呀 ? 我幾年前寫左啦 !

我使唔使呀 ? 我幾年前寫左啦 !
飛影 發表於 2012-11-17 18:08:36

幾年前寫畀你啲女人,掂唔掂呀?

幾年前寫畀你啲女人,掂唔掂呀?
Felice233A 發表於 17-11-2012 18:13

絕對唔係寫俾我 d 女人 , 哩個一定要澄清 !
您係咪要睇先 ?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖