香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 牛頭角邨張姚彬 » 牛下邨更換事宜
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 7# Lungmo

多數單位几房等于几床啦,大同小異。
通向失敗的路上往往有很多錯失了的機會。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

其實我已經收到信,被派去牛下邨貴亮樓低層06室,我依家煩惱緊唔知點樣間房!望各位仁兄比下意見!!!

同意!!!
(不過我睇嘅時候忍唔住笑左!唔好意思!)
shirleyng330 發表於 2012-12-25 00:46:37

是嗎?如果甘樣就可以-我4人等了6年幾未上樓未好5公平...我4個都係大人,3個男咁係5係可以要5~6人大單位呢
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

建多一個平台,將單位一分三個割房

是嗎?如果甘樣就可以-我4人等了6年幾未上樓未好5公平...我4個都係大人,3個男咁係5係可以要5~6人大單位呢
{...
kitmak 發表於 2012-12-25 00:53:46

超同意呀!
樓主三人家庭派到牛下一房單位已經非常好!
但仲要求要調高層、又要求調兩房單位!
我真係無話可說!

回應 12# Lungmo

你可以到牛下專區搵一搵,里面有會員的設計圖,你可以參考下!
牛頭角邨張姚彬專區已成立!各位如有任何疑問或意見,歡迎隨時向本人提出,謝謝。

3人一定1房單位-你大件到200磅都係1房....成人大哂呀
kitmak 發表於 2012-12-25 00:42:38

細路會長大, 大細一樣, 計人頭...

細路會長大, 大細一樣, 計人頭...
forforum46 發表於 2012-12-25 01:04:08

我兩個仔係小學申請-以家等了6年幾中學就畢業.牛甘大隻係5係可以要5~6人單位呀
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

超同意呀!
樓主三人家庭派到牛下一房單位已經非常好!
但仲要求要調高層、又要求調兩房單位!
我真係無...
shirleyng330 發表於 2012-12-25 01:00:55

有要高又要大買樓咩
有自己的安樂窩
超感恩   超開心
分享 分享 讚好人數:2查看名單

有要高又要大買樓咩
kitmak 發表於 2012-12-25 01:10:48

所以我睇到佢出呢兩個post……… 真係嬲爆!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖