香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩福邨 » 是否有住戶養狗?!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 10# C.C.

香港其實有冇導聾犬?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 11# Felice233A

正式受訓好似導盲犬咁應該無~香港永遠遲人一步....不過房署點解咁寫真係唔知....可能有人真係聾咁養隻狗訓練拉佢起身...
G1246
市2  
13年1月21日 第一次收信派澤安邨(拒絕)
13年3月23日 STEP4
13年4月2日   啟晴邨樂晴中高層
永遠快樂滿恩晴

回應  Felice233A
   正式受訓好似導盲犬咁應該無~香港永遠遲人一步....不過房署點解咁寫真係唔知....可...
C.C. 發表於 2013-3-2 05:10:09

睇完個片段,覺得導聾犬對於聽障人士真係好有需要,而導聾犬唔需要好似導盲犬咁大隻。

回應 13# Felice233A

因為導盲犬要出街,如果太細隻分分鐘比人踩扁.... 而導聾犬只係多數係家中,所以細細隻都得...
G1246
市2  
13年1月21日 第一次收信派澤安邨(拒絕)
13年3月23日 STEP4
13年4月2日   啟晴邨樂晴中高層
永遠快樂滿恩晴

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

我住緊的, 都大把人養, 仲無狗帶, 出lift入lift都係佢行先
我本身驚狗的, 仲要比人話返轉頭, 話我大人大姐咁都驚
d 人明知自己錯仲大聲過你呀本帖最後由 chinglam923 於 2013-3-2 12:03:44 編輯

我貴新樓20樓都有人養隻中型唐狗

我都有見到
waitinglee 發表於 2013-3-2 00:04

係啦...因為唔可以證明佢住既地方,加上最唔好既係, 我見佢本來拖住隻狗, 之後去到近公屋既地方小便便由狗自己走, 主人扮唔係自己, 係貴富狗, 不過行為就唔係貴富啦...
若基督是你的朋友,你便擁有喜樂、安寧與幸福。
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.

我住緊的, 都大把人養, 仲無狗帶, 出lift入lift都係佢行先
我本身驚狗的, 仲要比人話返轉頭, 話我大人大姐...
chinglam923 發表於 2013-3-2 12:03

你係住公屋?! 下次拖隻老鼠出街, 同佢講反, 未見過人養老鼠咩?!
大人大姐都驚....哈哈

When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.

有"D"向房署申請左0架...所以可以光明正大....
C.C. 發表於 2013-3-2 00:33

我地呢度好新, 應該唔係啦....舊村就難講

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖