香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 長沙灣邨 » 我的2/3人單位初步裝修構思
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

客厅空调如何处理?
locust 發表於 2013-3-20 09:18:22

2/3人單位呢樣真係好煩...
其實預咗要兩部冷氣...一係一拖二
但一拖二好貴,壞咗就更死火...

但2/3人單位只有一個位可以裝冷氣...
唔知會唔會好似牛下咁通融畀人一個位裝兩部....
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我個冧把前少少,已派過第一次,呢次係第二次
你個冧把都好快派,不過未必第一次就新樓
如果未來一兩個月...
KKHC 發表於 2013-3-20 09:31:46

我諗就快派到啦
我更係想新樓, 冇錢裝修呀
係丫租約4月到期,
如果有房署封信同業主都易傾d
而家樓價又唔搵定
似乎市2 1251 都派左啦
希望快d啦
你派左長沙灣村?

2/3人單位呢樣真係好煩...
其實預咗要兩部冷氣...一係一拖二
但一拖二好貴,壞咗就更死火...

但2/3人單位...
KKHC 發表於 2013-3-20 09:35:52

分體好貴

唔係潑你冷水,你咁樣擺一定擺唔到,你可以睇下牛下D住戶裝修方案!
3hlucky 發表於 2013-3-20 09:32:34

張圖其實我盡量依實際呎吋同比例去整的
放就放到,但個廳會好窄,個間隔電視櫃要做到好薄
同埋其他儲物空間要向高空發展....
例如中間開放式間房,要用 9呎組合床先得

例子可以參考呢個:
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=22666

張床咁擺一定放唔落先
G1255XXX 2013年10月23日 上樓
2020 申請調遷 密度5.3 排14xx 4人

請問幾多平方

請問幾多平方
ice820530 發表於 2013-3-20 10:01:20

長沙灣邨 2/3 人單位實用係 21.XX 平方米
兩個人住間一房其實好好住,
但要間多一房就好煩...
分享 分享 讚好人數:1查看名單

兩張床冇可能照你張圖咁放,一定放唔落

雙人床打横放先夠位
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖