香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 譚肇卓區議員 » 樓上日耷夜耷鑽牆半年都未停過...........!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 kenny 於 2009-3-3 23:42 發表
會吾會係...........

http://failforum.net/forum/viewthread.php?action=printable&tid=362969

分享 分享 讚好人數:0查看名單

比kenny笑死~
~~~請到我的家~~~ 記住留言喎~~~http://www.babyhome.com.tw/katrinalo

原帖由 poo_law 於 2009-3-4 00:57 發表
比kenny笑死~

baby, 你都知我地講講下實離題架啦.  你睇緊個時唔係飲緊汽水啩

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-3 01:01 發表
阿卓,我忍受樓上耷野鑽野嘈音足足半年,本來由以為樓上戶主自行裝修,工程慢D我都接受;但經過半年來我樓上單位由上午準時九點開始耷野鑽野,嘈到我無覺好訓。
我懷疑樓上從事一D廢物回收拆卸工作,因為一開始耷野鑽野就幾個人 ...

你成半年都忍到啦,都唔爭在啦,你都慣架啦!

嘈足半年你都唔出聲,至到而家都仲問緊報警好唔好,咁仲唔係已經習慣晒咩?

上次已經叫你報警架啦!唔好怕事啦,快d報警啦,唔好靠管理處啦,靠自己啦!

原帖由 亞力山大帝 於 2009-3-4 09:17 發表

你成半年都忍到啦,都唔爭在啦,你都慣架啦!

嘈足半年你都唔出聲,至到而家都仲問緊報警好唔好,咁仲唔係已經習慣晒咩?

上次已經叫你報警架啦!唔好怕事啦,快d報警啦,唔好靠管理處啦,靠自己啦! ...

係囉, 大帝呀大帝, 小子講到嘈成咁, 你屋企無理由聽唔到架, 如果你屋企聽唔到, 咁又好似真係嘈極有限wo

除非真係學kenny咁講有........  不如你有機會幫佢搵下源頭啦, 如果萬一真係......咁真係邊個都幫唔到佢wo

住我樓上既係34樓,大帝住38樓另一方向,點會聽到!不如試下叫大帝留意下佢樓上幾時開始裝修,果種嘈法真係難以形容!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

我都一樣受呢d困擾半年!!!!
足足半年!!!
晚晚7點幾8點開始嘈!!!!嘈到半夜2點先收手!!!
真係唔得佢死!!
開頭諗住佢自己裝修...可能要等收工等放假自己郁手做
所以....幾個月都可以接受
但係...大佬ar......家下半年la
我平時點幾年點sin訓
有時11,12點極眼訓想訓...都會突然比佢d"啪" "嘭"嚇到醒左

已多次同保安投訴...警又報過...
但警察都係建議我地搵保安
因為行到上黎分分鐘樓上都嘈完
而保安今晚建議我以後7點鐘後聽到嘈都可以投訴
因為佢地能力上只可拍門叫樓上唔好再發出噪音...
但過左十一點佢地又唔可以亂拍門
仲要次次上親樓都同我講聽唔到聲所以唔拍門
咁死得la....佢d聲嘈唔到出面...但嘈到樓下...
我地真係想捉都捉唔到...
好慘ar><

我樓上係有進化ga
9月-10月 ~ 鑽野
11月-12月 ~ 鑽野+鋸野
1月-依家 ~ 搬野+"dun"野+跌縲絲+開機械聲

話雖人地住另一邊, 不過都只係一個轉角兼同你差個幾層, 你講到嘈成咁人地無理由聽唔到, 就算大帝真係聽唔到唔緊要.  不過都無理由淨係你o係人地樓下先覺得嘈, 住佢同層隔離單位就唔覺得嘈. 你既然夠膽自己上去拍門, 咁不如去問埋樓上隔離個單位住戶聽唔聽到啦.

其實諗諗下唔知你樓上住緊既係唔係聾既, 所以你拍極門都聽唔到呢

我幫你同經理講下
如果真係有問題,我會跟進
Tel:61633802
觀塘區議員

多謝阿卓幫手!我樓上單位係3406室~~~~

在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖