香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 我的自白..
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #10 manman2013

恐怖的經歷  全車人驚到死  結果可能巧合  又或者我有咁嘅能力  天知道
菩提本無樹
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔明白你的表白……我與耶穌基督暫時冇緣
MaggieWong 發表於 2013-09-27 22:17:48

時間會讓你明白(希望)
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

我所認識的mamachung是一個非常虔誠的信徒,見你經常po讀者文摘的內容,其實每一篇也很有道理。雖然我無宗教信仰,但亦會尊重每個人的信仰。加油mamachung
HKHK  我又唔覺佢好“火”喎,反而係一個好有文采的人,睇佢講野,都可以學到野。
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:1查看名單

應當一無掛慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌...
mogee88 發表於 2013-09-27 22:24:14

我是很早便中港兩地跑,自己看見很多車禍及其他意外,住很多酒店,的碓明白,出人意外的平安必在基督耶穌. 

平安並不是必然.  謝謝你.
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

回應 #13 yee
過獎 過獎  我都係跟大家學吓嘢
菩提本無樹

回應  yee
過獎 過獎  我都係跟大家學吓嘢
hkhk 發表於 2013-09-27 23:18:49
我講事實啫,始終蒲咗cyc二年多,唔多唔少都睇到……d野……
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應  mamachung
你入嚟兩年幾我先入嚟  你做咗好多嘢啦  講吓古仔  某年  十一咪半泳畢  上小巴出旺角  ...
hkhk 發表於 2013-09-27 22:38:16

”做咗好多嘢啦” 係好定唔好先 !

我十幾歲時,爸爸又係講差唔多的古仔,他開車時,有架電單車從後飛過他的車,爸爸即破口大罵,看他幾時死,點知真係見佢訓係馬路上,成身血等十字車.爸爸由那時起, 不敢再亂說話. 

有良知,很重要.

回應 #17 mamachung

係好  係好
菩提本無樹

我所認識的mamachung是一個非常虔誠的信徒,見你經常po讀者文摘的內容,其實每一篇也很有道理。雖然我無宗...
yee 發表於 2013-09-27 23:10:44

yee 謝謝你,實在親身經歷很多事情,所以要報恩.
你說話很有技巧,要向你學習.

hkhk”火”是你唔覺唔覺時, 就會出現.

yee 謝謝你,實在親身經歷很多事情,所以要報恩.
你說話很有技巧,要向你學習.
hkhk”火”是你...
mamachung 發表於 2013-09-27 23:36:56
我講野盡量唔想得失人,因為始終不想有網上罵戰。寧想多個朋友,好過多個敵人,雖然大家只是網上相遇,但都算是一種緣份,無需為一d議題各執一詞。所以互相尊重係好重要。
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖