香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 興民邨真係唔錯
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  tandy
我亞媽果度係兩房, 眼鏡房落半層,我鍾意有露台囉
之前住祖堯邨有係有個大露台
Eisan 發表於 2013-10-14 08:54:57

穗禾苑係咁:

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #11 tandy

祈德尊新邨唔係咁

无意中睇到维基百科介绍的兴民邨
和穗禾苑、祈德尊新邨同一个建筑师楼设计,景观开扬,
唯一美中不足是每...
tandy 发表於 2013-10-14 08:07:30

呢個2人單位,你會點擺放牀,櫃,梳化,電視机

呢個2人單位,你會點擺放牀,櫃,梳化,電視机
lomeion 發表於 2013-10-14 09:22:28

會訂造床+衣櫃一體式,放近門口,衣櫃背面放電視櫃/組合櫃,窗放梳化

回應  tandy
祈德尊新邨唔係咁
Eisan 發表於 2013-10-14 09:11:19

有機會影張相來看看,我好有興趣想知

回應  tandy
我亞媽果度係兩房, 眼鏡房落半層,我鍾意有露台囉
之前住祖堯邨有係有個大露台
Eisan 發表於 2013-10-14 08:54:57

順便問下,祖堯邨有幾座好似都係"錯層"及每三層才有電梯,請問你嗰時洗唔洗上落樓梯才搭到電梯?

回應 #15 tandy

回應 #16 tandy

要以前住10樓行一層11樓果d行落2層我住最山頂果座向海
睇哂煙花境架

回應  tandy
   要以前住10樓行一層11樓果d行落2層我住最山頂果座向海
睇哂煙花境架
Eisan 發表於 2013-10-14 09:44:50

山頂係唔同啲,但祖堯交通好似唔係太方便

回應 #19 tandy

果時連專線小巴都冇由山下真係行到山頂
初初連接駁lift都未有
有晒行到死死下
不過果時仲細個
果時唔理咁多一拎鎖匙
黐好個地板就搬
連水都未有
最記得用消防喉黎沖涼
唔係就要係香港塔車番九龍返學囉

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖