香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 健康 » 痛風飲食禁忌
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

幾乎樣樣都唔食得!
歡樂香江幸運星
分享 分享 讚好人數:0查看名單

嘩,咁啊楊經理咪好慘囉!
係咪男女都有可能有痛風架
vasto 發表於 2013-10-24 07:45:00

女性多數會過左更年期先出現,除非遺傳

嘩,咁啊楊經理咪好慘囉!
係咪男女都有可能有痛風架
vasto 發表於 2013-10-24 07:45:00

男女都係有可能有痛風!
歡樂香江幸運星

仲未有,希望唔会有,因为后生嗰阵都食得比较清,多食蔬菜水果,间中多肉。
我个同学比较痛苦,30几岁人就...
Sugarloaf 發表於 2013-10-23 17:19:49

其實唔係咩都唔食得,最緊要適量及均衡飲食習慣

女性多數會過左更年期先出現,除非遺傳
MaggieWong 發表於 2013-10-24 08:05:02

近來膝頭哥有d痛痛地

男女都係有可能有痛風!
carriewwf 發表於 2013-10-24 08:05:43

巧驚呀

近來膝頭哥有d痛痛地
vasto 發表於 2013-10-24 08:08:15

未必係痛風,可能係勞損或退化 飲酒太多都可能引痛風

未必係痛風,可能係勞損或退化 飲酒太多都可能引痛風
MaggieWong 發表於 2013-10-24 08:14:42

少飲左了,應該係兩年前派到新樓,開心到拎key果曰跪左係辨事處門口,當時又冇事喎,真衰!

少飲左了,應該係兩年前派到新樓,開心到拎key果曰跪左係辨事處門口,當時又冇事喎,真衰!
vasto 發表於 2013-10-24 08:28:45

開心到PK呀?咁睇下醫生喇~

開心到PK呀?咁睇下醫生喇~
MaggieWong 發表於 2013-10-24 09:40:13

真係PK,諗起都想笑

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖