香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 洗衣乾衣機二合一
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我都係睇中左LG 2合1, 打算買佢。早前台灣旅行有用過佢呢種機, 相當靜,雖然香港吾係太多人用, 但用過的...
jas6002 發表於 2013-11-19 13:45:24

幾錢啊? 會唔會易壞? 之前聽人講2合1 機易壞, 所以無諗過...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #10 jas6002

我開頭見佢二合一之中最細部,又唔係貴
上網見人話有蒸氣,可以焗被
但落電器鋪啲sales就話西門子好啲,但貴啲
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

回應 #11 dayuen

$4xxx,易唔易壞真係唔知,電器既野好講彩數
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

回應  dayuen
    $4xxx,易唔易壞真係唔知,電器既野好講彩數
canonbest 發表於 2013-11-19 15:10:51

又唔貴喔, 我部金章淨洗衣功能都39XX, 唉.....洗一機衫2粒鐘, 等死人.

回應 #14 dayuen

你個部幾kg?
呢部洗6kg,乾3kg,所以平啲
鬼鼠Day醒醒你

幾錢啊? 會唔會易壞? 之前聽人講2合1 機易壞, 所以無諗過...
dayuen 發表於 2013-11-19 15:04:02
我睇中係 8kg/4kg 大約5XXX, 若以西門子二合一來比, 都要7-8千都係大陸做, 咁我寧願用LG, 至少靜好多, 而且LG有保MOTOR 10年
易吾易壞的問題, 因為我並不打算每次都乾衣, 都係打算用來備用或要洗床單被套, 潮濕天等至用, 所以應該吾會太易壞卦 ....
7/10 第一次拒絕
24/10 step 3
29/10 step 4
2/11 收信派德朗邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

德哥

回應  dayuen
    你個部幾kg?
呢部洗6kg,乾3kg,所以平啲
canonbest 發表於 2013-11-19 16:02:52

6kg

我睇中係 8kg/4kg 大約5XXX, 若以西門子二合一來比, 都要7-8千都係大陸做, 咁我寧願用LG, 至少靜好多, 而...
jas6002 發表於 2013-11-19 17:03:30

8kg/4kg 大約5XXX, 真係幾扺下.

回應 #18 dayuen

6kg都要洗2個鐘咁耐?
有冇快洗mode?
鬼鼠Day醒醒你

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖