香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 有關特快公屋問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我有少少混淆
如果我今年7月再報 特快公屋, 咁幾時會有得揀樓?
如果我聽日放棄揀樓(特快), 下一輪...
kaikaiabcd 發表於 2014-03-27 16:23:57
會排前D,你今期八千,你睇反你上一期特快咩号碼咪知....本帖最後由 sam1688 於 2014-03-27 16:31:24 編輯
no,1284  擴2
9/13 step1,1/14,step2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我有少少混淆
如果我今年7月再報 特快公屋, 咁幾時會有得揀樓?
如果我聽日放棄揀樓(特快), 下一輪...
kaikaiabcd 發表於 2014-03-27 16:23:57
但如你今次有心水就揀左先啦..   下一輪, 7月有信,九月左右揀,睇你下次号碼幾多前唔前...本帖最後由 sam1688 於 2014-03-27 16:37:39 編輯
no,1284  擴2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4

但如你今次有心水就揀左先啦..   下一輪, 7月有信,九月左右揀,睇你下次号碼幾多前唔前...
sam1688 發表於 2014-03-27 16:33:22

多謝你幫忙解答
我上次15XXX 今次8XXX
聽日揀樓, 但得13間..4間離島..其他都麻麻地..
打算都係等下一輪..博一博..謝謝

其實照咁計, 我下一次特快公屋..應該係一定有份揀樓?
好驚今次唔揀..下次就無我份

多謝你幫忙解答
我上次15XXX 今次8XXX
聽日揀樓, 但得13間..4間離島..其他都麻麻地..
打算都係等下一輪.....
kaikaiabcd 發表於 2014-03-27 17:54:54
下一次特快公屋..應該前好多下,,記得上來報喜呀,,))))))
no,1284  擴2

下一次特快公屋..應該前好多下,,記得上來報喜呀,,))))))
sam1688 發表於 2014-03-27 18:04:47

希望如此
多謝

回應 #1 kaikaiabcd

你好! 我都係昨天去棟樓果批, 你係咪收到有德田單位, 有良景單位果封信? 因為我唔知大家會唔會有分別? 本來想選良景, 咁咪一早做功課上去視察吓, 點知好多問題! 其實上到去已經個心打個突, 因為想要個單位, 隔離個單位門口, 痴哂d紙係度, 符唔係符, 唔知係咩, 個門口仲要放幾個缸瓦公仔响度, d傘就擺到差住隔離我想要個單位,個街坊話果個人有問題, 有時會走出來嚇人, 仲成日煮埋d怪味食物, 最主要係間屋有白蟻, 好多時會"爛"到佢地度! 而附近個單位早期有個人自殺死左, 早陣有個老人家過左身!! 我今次都選唔到! 唔知幾時有機會
u02232xxx(新2天倫)
25.5.2009藍咭
29.7.2013見主任
仲係step2...

回應  kaikaiabcd
    你好! 我都係昨天去棟樓果批, 你係咪收到有德田單位, 有良景單位果封信? 因為我唔...
leungleung521 發表於 2014-03-29 12:27:48

以我所知道,應該大家都係同一個LIST(有德田有良景)
我""估計"" 昨天是這期特快的最後一天, 因為依家上房署個網已經睇唔番個特快屋LIST

咁多個單位"西"淨依10零個單位, 肯定肯定唔方係正常
所以我昨天直頭無去揀, 真係揀唔落手...情願再等下

回應  kaikaiabcd
    你好! 我都係昨天去棟樓果批, 你係咪收到有德田單位, 有良景單位果封信? 因為我唔...
leungleung521 發表於 2014-03-29 12:27:48

補充: 聽講7月會再有特快信, 9月再派
如果你唔介意,可唔可以講下特快號碼大約幾多 ? 我上年P15XXX ->今年P08XXX

我係p008xxx(今年第1次), 等佢配個d唔知等幾耐
u02232xxx(新2天倫)
25.5.2009藍咭
29.7.2013見主任
仲係step2...

我係p008xxx(今年第1次), 等佢配個d唔知等幾耐
leungleung521 發表於 2014-03-29 13:01:35

大家差唔多
我都係新2
諗緊轉擴2會快好多
或者等下一輪特快, 應該多D選擇(號碼前左)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖