香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快簡左但之後放棄左唔要
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

當一次 ar
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今次唔計數,淡定!
流水

房署真係好大問題,揀咗應該要計一次,而家搞到啲人係又揀,唔係都揀咗先,橫掂唔計一次,轉頭下次特快又出返哂嚟,搞到真正想要的都冇機會揀本帖最後由 高腳七 於 2014-05-16 07:47:54 編輯
擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨

當一次
擴 2 G1288XXX  藍卡日期:11年11月
STEP 1: 13年9月17,審查11月13 STEP 2: 13年12月3
STEP 3: 16年8月11日  STEP 4: 16年8月13日
水泉澳 映泉
2013 特快 P17xxx,  2014 特快 P132xx,  
2015 特快 P92xx, 2016 特快 P53xx

房署真係好大問題,揀咗應該要計一次,而家搞到啲人係又揀,唔係都揀咗先,橫掂唔計一次,轉頭下次特...
高腳七 發表於 2014-05-16 07:42:24 原文

十分同意,特快名單一早出左.點解唔早D視察環境,好似玩咁,如果房署講明簡左就扣一次,睇下呢D人仲會唔會係又簡唔係又簡,大家都排緊公屋,無心要就唔好阻住真心同好需要上樓既人

咁最好自己問番房署清楚d啦! 好過亂諗
市3 no.12824xx
28/10 s3
31/10 s4
派正達

回應 #15 hellomicky

當日職員都有講好多人要返工未必可以有時間早d去睇左環境先,所以叫我地如果有就可以揀左先,再睇清楚周圍環境再決定,就係佢咁講我地先揀咋喎,無早d去睇環境係因為我地一早預去到我地個時係無哂,點知收到信話可以揀,但當日只淨返2個單位係想要既,又要返工根本無時間去睇,都係諗住去睇下 無得揀就算,同埋我地無諗過原來3樓係對住平台,如果唔係我地係會要,去到見到原來係咁我地先放棄,舊既低層既我地乜都無所謂,只係唔想對住平台驚有人跳樓,咁樣叫玩呀?邊個想浪費時間咁揀左又唔要呀我地搭車出樂富都個半鐘本帖最後由 HKL.3 於 2014-05-16 11:11:01 編輯本帖最後由 HKL.3 於 2014-05-16 11:12:21 編輯

回應 #16 okchaichai

我有打呀,打左成朝都無人聽

回應  hellomicky
當日職員都有講好多人要返工未必可以有時間早d去睇左環境先,所以叫我地如果有就可以...
HKL.3 發表於 2014-05-16 11:10:42 原文

唔係話你有問題,係話房署制度有問題,佢地好似氹人快啲揀哂啲單位,早啲收工唔駛煩,如果佢話要計一次,我相信你地都會預先去睇咗環境先
擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨

[quote]回應  hellomicky
當日職員都有講好多人要返工未必可以有時間早d去睇左環境先,所以叫我地如果有就可以...
HKL.3 發表於 2014-05-16 11:10:42 原文[/quote
你D時間就緊要,人地D時間就唔緊要?返工無時間視察,去望一望個環境,應該唔係只係朝9晚5先有得睇掛,去樂富個半鐘頭就有時間!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖