香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 德朗邨 » 請問(德瑤 德璋 德瑞 德瓏 德瑩)那一坐或單位比較好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實德瑤向海方向比較好,但唔好向內,因起緊樓,好貼,最緊要係近商場,遲d近地鐵站,次選德璋
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我朋友都想參加改善空間計劃,但佢4人密度只係5.74,應該無得簡

我想問下你本身住幾多尺空間去換大房,thx
Waiman654 發表於 2014-06-25 01:26:46 原文

我本身住 地方是2-3人 單位

雖然數字上是2-3人...但單位細到住不到4人

密度好像只有19.XX

其實德瑤向海方向比較好,但唔好向內,因起緊樓,好貼,最緊要係近商場,遲d近地鐵站,次選德璋
Waiman654 發表於 2014-06-25 01:33:00 原文

我都有想過選德瑤 , 不知道對面日後會起多少層在對面

我本身住 地方是2-3人 單位
雖然數字上是2-3人...但單位細到住不到4人
密度好像只有19.XX
一隻貓 發表於 2014-06-25 16:40:02 原文

姐係你本身住緊地方19.xx平方??

不知道 德瑞 會不會比較好呢?
感覺他前面應該不會起高層東西

我都有想過選德瑤 , 不知道對面日後會起多少層在對面
一隻貓 發表於 2014-06-25 19:15:42 原文

但近地鐵站...商場....德璋都ok,但德瑞離商場好遠囉

但近地鐵站...商場....德璋都ok,但德瑞離商場好遠囉
Waiman654 發表於 2014-06-25 19:17:42 原文

遠少少而已吧@@

付近有地鐵站? 彩虹站嗎?

如果講交通方便⋯而家啓晴方便d,如果只係計德朗邨,應該係德佩樓最方便,只係計你個幾座樓,應該係德瑤最近,但最少要行15分鐘先到彩虹站

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖