香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 學校&教育制度 » 你哋嘅小朋友返K1有冇喊呀?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

無喊同三歲五個月有關?

即係三歲四個月 or 三歲六個月就會喊?
賈定珍 發表於 2009-9-2 09:35

佢意思即係想話佢小朋友,叻叻返學唔喊呀,係咪呀lok少
分享 分享 讚好人數:0查看名單

早熟 ? 見慣大場面 ? 有靚女同學 ?
VickYeung 發表於 2009-9-2 04:29

3樣都有
係有靚女同學同佢同組....叫『紫菜』

咁你呢?
見小朋友開始離開自己身邊返學,
有冇感動到喊呀??
kenny 發表於 2009-9-2 00:18

又開心又5忍心,果種之味.......

佢意思即係想話佢小朋友,叻叻返學唔喊呀,係咪呀lok少
maggie 發表於 2009-9-2 16:03

毛錯,毛錯

無喊同三歲五個月有關?

即係三歲四個月 or 三歲六個月就會喊?
賈定珍 發表於 2009-9-2 09:35

搞ga

有喊架, 總好淒涼添, 唉, 無法啦! 要返工嘛,佢是由2歲4個月就返, 而且是一返就是全日添, 喊足兩個星期呀!
kento12125 發表於 2009-9-2 08:57

你哋有冇一早同佢講定先!http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=8196&;extra=page%3D1

好奇怪, 嵐嵐開頭兩個星期都無咸
但之後又有喎 , 老師解釋話返學時間長左 (因為返全日)
所以佢會上上下堂咸出黎 , 老師問佢咩事 ,
佢就話好掛住媽媽 , 嘩 ! 果下聽到真係又開心又心痛 ,
好想即刻收工湊番佢 ~~~ ...
laamlaam1010 發表於 2009-9-2 08:37

我現在想起來,還在鼻子酸嘴巴笑.
chriskong 發表於 2009-9-2 11:06

你哋有冇一早同佢講定先!http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=8196&;extra=page%3D1

我囡囡減足兩年
頭痛死.........
kw_sir 發表於 2009-9-2 10:15

lok 仔咁叻
係咪覺得 離開你既魔掌太開心
所以唔會喊
debby 發表於 2009-9-2 11:04

此話何解?

我係一個『好爸爸』

你哋有冇一早同佢講定先!http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=8196&extra=page%3D1

格古LOK 發表於 2009-9-2 17:53

個段對白每日都講三五七次,
差 d 們調轉讀都掂呀 ..
不過諗諗下 , 佢見我唔到 , 掛住我都好正常姐 ,
況且咸下又可以舒發下佢嘅情緒 , 每件事都有兩面睇 ,
呢件都唔算係壞事丫, 係咪 ~~~~

大家姐未喊過, 二哥喊過; 不過第二天, 送完返學後, 即閃, 老師說,很也便已calm down, 小孩天生有這種調節能力, 父母要信啊

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖