香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 你地會唔會接受小朋友喺走廊踩單車/滑板車
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

唔嘈冇咩所謂,但係我丫媽個邊舊樓樓梯冇門,有一次個細路女踩單車跌左落樓梯,好似爆炸咁ge聲,之後個丫媽先到,我都嚇左一跳,細路女爆左缸,個頭留血。真係要睇住小朋友
No.1282...(市4)
2011/8藍卡                    3月8號審查
4月6號補齊所有文件          4月27 S2
9月8  S3                        9月18 S4--->(派安泰邨)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

純椊八卦
ssnowss 發表於 2014-09-05 13:46:04 原文

唔得羅

唔嘈冇咩所謂,但係我丫媽個邊舊樓樓梯冇門,有一次個細路女踩單車跌左落樓梯,好似爆炸咁ge聲,之後個丫媽...
michelle11 發表於 2014-09-05 16:50:09 原文

小朋友有得玩點會唔嘈, 記得要小心架, 所以唔應該由得佢地係走廊玩

而且佢地又唔知會唔會自己開門落樓梯... 你知..後樓梯...發生咩事都有可能...本帖最後由 C9Joyce 於 2014-09-05 16:58:14 編輯

no!,6樓成日有幾個小朋友一齊踏單車,幾部車一齊左串右插
等電梯時,已經覺得超討厭

完全唔接受!何解有公園唔去,偏要係走廊玩?

no!,6樓成日有幾個小朋友一齊踏單車,幾部車一齊左串右插
等電梯時,已經覺得超討厭
haper7 發表於 2014-09-05 17:02:12 原文

悦?

(純好奇諗下,唔係回應緊樓主ge問題)會唔會係因為3x 4x年前的公屋文化係咁樣,哥陣舊樓d走廊唔係密封的,d細路都會o係走廊一齊玩
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

以前果個年代個個接受同歡迎,依家我諗唔會有人接受到。。。。
大聲小小笑下玩下都驚比人投訴。。。

以前果個年代個個接受同歡迎,依家我諗唔會有人接受到。。。。
大聲小小笑下玩下都驚比人投訴。。。
BB060622 發表於 2014-09-05 23:46:28 原文
係囉~我細個都係係走廊玩 ,啲家長仲好開心 ,覺得好熱鬧 ,仲會約埋一齊玩 ~依家真係年代變世界變了 ,郁啲就話要投訴你 ,扣你分~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖