香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 好開心啊!我都擁有玫瑰鍋啦!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

市2G1275....(有長者)
11年4月藍咭,13年1月尾審查,3月尾合格
27/5/2014(S3)4/6/2014(S4)已經到達配房
4/6/2014(S4)已經到達配房
6/6/2014收信派德朗邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都想知,適用於電爐定煤氣爐?
s.li1688 發表於 2014-10-26 22:28:28 原文

可以火,可以焗,唔可以電

玫瑰鍋
有咩特別?有咩唔同?
我會上網搵吓咩料先
yee 發表於 2014-10-26 22:02:30 原文

最緊要唔黐底,無毒,市面上有D不黐底鑊會釋放毒素 同埋佢好易清潔又靚仔
分享 分享 讚好人數:1查看名單

最緊要唔黐底,無毒,市面上有D不黐底鑊會釋放毒素 同埋佢好易清潔又靚仔
kiss 發表於 2014-10-26 22:51:20 原文

原來係咁又真係幾好

咁我又慳番 唔使上網搵料
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

可以火,可以焗,唔可以電
kiss 發表於 2014-10-26 22:47:49 原文

買番個玫瑰鍋,它日有機會入伙用媒氣爐。 本帖最後由 s.li1688 於 2014-10-26 23:02:36 編輯
因為看輕。所以快樂
因為看淡。所以幸福

噢!原來唔可以用喺電磁爐!我原本草緊萬O嘅印花換番個,但係我諗住下次搬屋會用電磁爐,咁而家冇得諗喇!係㗎,一般易潔花小小巳經要掉,好嘥!呢隻韓國陶瓷就花咗都冇毒,真係貴買平用,正正!    本帖最後由 cattycheng 於 2014-10-26 23:19:02 編輯
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

買番個玫瑰鍋,它日有機會入伙用媒氣爐。
s.li1688 發表於 2014-10-26 23:01:10 原文

我用一個電磁爐擺係一個煤氣頭上,結果我都係覺得煤氣比較好控制◐▂◐今日又搬開電磁爐唔用啦!煤氣爐還原兩個頭

我都買個試吓先

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖