香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 政府無財,出售公屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

低制他的政策~睬佢都儍
多D關愛,少D歧視⋯⋯發揮水泉澳的精神
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回应 #3 hkhk

此招一出,肯定將來安達臣又拎兩座出來賣,
    從此之後獲配新樓機會不是必然!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回应  hkhk
    此招一出,肯定將來安達臣又拎兩座出來賣,
    從此之後獲配新樓機會不是必然!
lomeion 發表於 2015-01-11 15:33:11 原文

一向都不是必然的吧   如果規則改成咁,你估多不多先上樓,再買屋 本帖最後由 ksk111 於 2015-01-11 16:03:32 編輯

對政府好失望,居然想出這樣的政策
市4no.1215xxx-1218xxx,
16-5-2017

失望

回应 #13 ksk111

肯定有一班隱形小富先攞垃圾單位,
    再用綠表資格去買心儀單位,變相
     幫咗佢地,冇錢果批以後都想住新屋村
      機會更加微,公屋就係公屋,點解硬要
     焗人去買樓,有錢使鬼排公屋咩!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回应 #13 ksk111

假設我三年前派咗葵盛西村,我又有D錢,
     呢舖重唔退番原有單位,入紙水仔,
     重好過抽居屋啦,政府發言人都講,
     呢D係次一等居屋,便宜一點,相信會吸引
     現時公屋居民改善環境,要改善環境,
     點解唔轉居屋,去買私樓,今日如果我住係
      德朗村還要轉呢D次等公屋嗎?

回应  ksk111
    假設我三年前派咗葵盛西村,我又有D錢,
     呢舖重唔退番原有單位,入紙水仔,
    ...
lomeion 發表於 2015-01-11 17:06:20 原文

水仔對我其實唔吸引,    
我荃灣工作,同現居車程差不多
反而之後個D新公屋吸引力大D   

蘇屋,安達臣,西九…本帖最後由 ksk111 於 2015-01-11 17:26:39 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖