香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入景泰後,慳唔少交通費同時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...20...66
支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
我家姐原本星期一揀彩興苑,被人揀剩晒,又唔係便宜,我叫她們唔好買,她們也無買,住返啟...
melodychan2016 發表於 2017-09-20 10:36:04 原文

佢終於有得揀到啦?博下期啟德居屋?或者今年尾將軍澳房協樓啱唔啱?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #190 ckh3111

你講得啱

應該係青葵公路大塞車
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #191 ckh3111

嗰時景泰未攪珠,她們早已睇樓,仲早過我睇樓,她們揀定14號兩房單位,原來排咁後,無得揀樓;我就話我哋較前也無得揀14號兩房……

她們都係無心買彩興,又貴,又無預早上去睇樓,又無拎售樓書……
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ckh3111
嗰時景泰未攪珠,她們早已睇樓,仲早過我睇樓,她們揀定14號兩房單位,原來排咁後,無得揀...
melodychan2016 發表於 2017-09-21 09:37:44 原文

咁佢仲有無打算抽居屋?

回應  ckh3111
你講得啱
應該係青葵公路大塞車
melodychan2016 發表於 2017-09-21 00:58:55 原文

你日後去上環返工可能慢過住長亨時,你可搭111/101直達,但要預早至少半粒鐘出門,預紅隧口塞車。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #194 ckh3111

有,林鄭個首置都啱

啟天苑及凱樂苑也啱,但更貴;我哥哥唔係咁鍾意啟天苑,他見到話起到咁 喺裏面棟啲嘢上來咁,起得太密,我覺得似梅窩居屋……

有日,我公司同事講起啟德,公屋、居屋、豪宅起埋一堆,梗係住公屋抵住啦……

回應 #195 ckh3111

係,似你咁,兩樣試搭,港鐵8:15前出閘也4很吸引,但要上上落落多層……

放工,101,土瓜灣一定會塞車……

回應  ckh3111
有,林鄭個首置都啱
啟天苑及凱樂苑也啱,但更貴;我哥哥唔係咁鍾意啟天苑,他見到話起到...
melodychan2016 發表於 2017-09-21 10:47:38 原文

邊度係凱樂苑?

回應  ckh3111
係,似你咁,兩樣試搭,港鐵8:15前出閘也4很吸引,但要上上落落多層……
放工,101,土...
melodychan2016 發表於 2017-09-21 10:50:03 原文

8:15前要在上環出閘,你至少要7:30上到港鐵。

邊度係凱樂苑?
ckh3111 發表於 2017-09-21 11:54:32 原文

南昌居屋

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...20...66
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖