香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 朗晴邨 » 新公屋 - 元朗 朗晴邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...2171...2252
支持鍵盤翻頁

回應  leokung
這樣說我們是否應即時轉去擴展區?而有些是擠迫戶搶了337個單位。那我們是否要轉區到擴展區?...
andyhosk1961 發表於 2015-06-13 23:23:27 原文

130邊有得轉區啫?!1285或之前就有!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #21701 leokung
Leo,G130為何不能轉區?而G1285就能轉區?請闡明之。我未審前房署主任都叫去轉區。當時因為私人問題才沒有轉區。本帖最後由 andyhosk1961 於 2015-06-13 23:47:27 編輯
Andy 。新3 G13007

回應  chris133168
Leo,3人轉4人是否不用重新審查?而那條隊是否要重排。
andyhosk1961 發表於 2015-06-13 23:36:11 原文

為何不用?加減都要再查,只係樓就跟冧把派啫

咁你而家係3人定4人啫?
130最穩陣係等紫田
洪福完咗就去到1274,你唔會知水泉澳完咗之後會唔會有人真係傻到返新界,又唔知1240-1274之間有多少等寶鄉的朋友,能唔能夠清到隊
所以朗晴同朗善兩條邨我只會估到去1292-1295之間的3人為安全區間

回應  leokung
Leo,G130為何不能轉區?而G1285就能轉區?請闡明之。
andyhosk1961 發表於 2015-06-13 23:44:45 原文
https://www.housingauthority.gov.hk/tc/flat-application/allocation-status/index.html
注意3,自己睇
應該話,中間有冇人轉入嚟先啱本帖最後由 leokung 於 2015-06-13 23:48:42 編輯

我現在又要重新等審查,只有,等,等,等!!何時先審查同上樓!等到好苦了!
2018年9月16號
安居樂業在欣田

回應 #21703 leokung
寶鄉派完才回覆我也未遲。我如果要等紫田就好大機會重審。你估朗善/朗晴我有沒有機會派到?

回應 #21705 chris133168
妳又要問一問Leo 啦。

https://www.housingauthority.gov...ibrary/SHC31-15.pdf

本文件旨在請委員通過釐定安達邨(安達臣道 E 號地盤第一和第二期)、牛頭角下邨(下牛頭角第二期)、鯉魚門邨(鯉魚門第三期)、蘇屋邨(蘇屋第一期)、朗晴邨(前元朗邨) 和 水泉澳邨(沙田第 52 區第四期)六個新公共 租 住 屋邨住宅單位的租金。這六個屋邨暫定於 2015 年 7 月 至 12 月期間落成。

租金水平為︰660 元, 1020 元,1420 元,1730 元

即係1房同埋2/3人單位會細過洪福邨
而單人單位就同洪福一樣
2房單位就同洪塱的單位一樣

我想知道估計我幾時,有得審查呢,之前3人審了一次……今年内有得審查嗎?謝謝
2018年9月16號
安居樂業在欣田

我現在又要重新等審查,只有,等,等,等!!何時先審查同上樓!等到好苦了!
chris133168 發表於 2015-06-13 23:52:21 原文

1273的4人仍有一段路喎…真係重審等紫田啦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...2171...2252
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖