香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 屏欣苑 » 急問:按揭唔批咁點?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...24...27
支持鍵盤翻頁

回應 #227 MilkaHo112

…有無得更改買賣紀錄,係米都叫除名呢?
~成交前+-準業主/家庭成员都可以叫“加名“ “除名”,房署同意就得。

咁老公係米可以做返家庭成員?
~“除名”在妳呢個主题,老公只係不是業主吧
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

~師兄要先攪清楚,
~業主 和 公屋户主/户籍 嘅除名係2樣嘢,
~聯名業主 成交前 除咗名嗰位變番家庭成員,...
kamanwo 發表於 2018-06-09 00:47:05 原文

咁我就放心晒啦!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  MilkaHo112
…有無得更改買賣紀錄,係米都叫除名呢?
~成交前+-準業主/家庭成员都可以叫“加名“ ...
kamanwo 發表於 2018-06-09 01:25:34 原文

多謝你咁詳盡解答我問題!
我睇埋下星期銀行個按揭!
唔批就fax去房署

真係搞到一頭煙
hsbc個個又講到一定批咁
我等左3星期都唔打黎
我老公打去問佢先講唔批
完全無交帶囉。。。

我查左自己評級係A
老公下星期要自己上Tu查自己

回應 #233 MilkaHo112
話時話,妳應該揾私人律師,可以俾到建議妳。
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

搵第二間

我老公以前有
但已經還清!
我就從來都無
MilkaHo112 發表於 2018-06-06 20:28:34 原文

去環聯 transunion 查下自己信貸記錄有無問題先,如果無問題, 申請過第二間銀行囉,大把銀行搶住做居屋客生意  個人覺得c 子銀行一向大支嘢過人,hill 屎到死本帖最後由 ran01 於 2018-06-09 12:50:34 編輯

咁大鑊

一般老人家/退休人仕買居屋,銀行預咗子女會幫手供

但如果係白表,年青人/中年人買居屋,如果無收入,銀行會否要求要有人幫手供呢?

樓主需要考慮呢一點先本帖最後由 魚仔happyfish 於 2018-06-09 18:37:27 編輯

用3線銀行啦, 例如創興, 大眾, 富邦.
優惠少, 批會大
民主黨, 民建聯, 自由黨 它們當年全部支持賣領匯.
交椅洲填海交換成哥球地.  粉嶺住人, 交椅洲打球.
= 打風睇浪 = 酷熱行山  = 寒冷露營  = 暴雨玩水

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...24...27
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖