香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 屏欣苑 » 屏欣苑綠表準買家揮手區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...26
支持鍵盤翻頁

回應  ginginny
   YES! 最好係呀! 如果得返B座有3房都會考慮!
natalieppw 發表於 2016-03-15 14:08:20 原文

對於我呢d屋村仔黎講,其實B座都冇乜大不了.....34伙,有4部lift,其實好好了.....

但注意,2個大堂分開的,要穿過防煙門,先去到另一邊

所以係1層17伙,2部lift

井字型屋村,1層34伙得1部lift炸
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #20 brianabcd246

明既......但而家新起既屋3房佔好少 ...........
希望我地都中3房啦

回應  brianabcd246
明既......但而家新起既屋3房佔好少 ...........
希望我地都中3房啦
timeistight 發表於 2016-03-15 14:46:00 原文

放假冇野做,去睇d私樓既示範單位....

好多都係1房,2房.....

仲要2房,3房都開放式廚房....

呢樣係最唔鐘意.....

好聽就開放式廚房....難聽d.....pantry....

呢到人唔多,希望大家都揀到自己心水單位

回應  brianabcd246
希望我地都中3房啦
timeistight 發表於 2016-03-15 14:46:00 原文

係呀!
我想有250萬左右既,唔洗太高層了,貴嘛...

回應 #24 natalieppw

睇餸食飯,2樓我都要啊1樓就要諗諗

係呀!
我想有250萬左右既,唔洗太高層了,貴嘛...
natalieppw 發表於 2016-03-15 15:23:53 原文

我都係.....目標250萬左右,中層ok架喇...

不過你有長者.....無得輸啦

揮手~~~ 參加左家有長者計劃

本身住天水圍... 同意天水圍交通方便既位置唔多, 所以今次入表申請...

目標係3房, 3房係我, 細佬同老豆一人一間房.... 如果真係冇3房, 都會考慮2房...  順帶一問, 如果2房非主力牆係咪可以拆? 我諗緊如果真係得2房, 可唔可以配合裝修令間屋騰多一間房既位置出黎...

各位, 仲想請教, 3房係咪B棟同C棟? 另外, 想問綠表係咪唔駛做入息審查就做到9成到9成5按竭架?

同埋, 做呢類按竭既銀行, 最優惠係咪恒生呢?

除左樓價, 律師費, 印花稅, 清走泥頭費同管理費, 仲有冇咩費用要俾? 我要計計自己既能力做唔做到9成按竭 ... 一個3房單, 終極第一浸要俾幾都錢? 最後要俾幾多錢呢? 買樓新手... 好多野唔識... 唔好意思
分享 分享 讚好人數:1查看名單

同埋我而家仲可唔可以去樂富拎售樓書?

三房要250萬左右, 我估10樓樓下都可能有既

中層起碼260-280萬本帖最後由 charleskuan 於 2016-03-15 15:52:00 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...26
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖