香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 一般家庭最後20個單位
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  sdu
如果係咁,再加上如果揀景泰苑嘅交通會比現在嘅居所方便的話,我係你就細單位都要。住市區返市...
ic112 發表於 2017-02-08 22:23:56 原文

景泰苑的交通一定好過彩興苑,但住劏房就自己衝量啦。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

呢前幾日銷售放緩, 每日得十幾廿單, 呢兩日走勢突然凌厲返
leo999 發表於 2017-02-09 10:46:54 原文

點解?只會越來越少選擇。係唔係啲人覺得彩興苑價錢貴,所以索性轉投景泰苑。

回應 #19 leo999

其實係因為而家一日多左好多人被邀請去揀樓啫!你計返percentage, 其實都keep住咁多人甩底同唔買!

回應 #15 melodychan2016

唔明而家啲人不停話細,講真一早心中有數,單位大細一早公佈左吧!同埋值唔值唔係只用一樣嘢去衡量! 對我黎講,交通方便過我而家好多,上下班時間縮減一半以上,交通費同樣平一半! 況且,大家話細嘅390呎一房單位,就算計可用面積都比我而家住嘅大。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

應該頭幾個已食了啦本帖最後由 sdu 於 2017-02-09 13:01:33 編輯
綠置居排普通家庭41xx

1323xxx 巿二共享頤年
4/7/16電話拒絕編配
30/8/16收信轉返s2
27/10/16網上轉s3
31/10/16網上轉s4
04/11/16派正達高層

回應 #23 samurai

咁又有道理, 早期每日200, 後尾400, 有傳話600

歡樂香江幸運星

回應  melodychan2016
唔明而家啲人不停話細,講真一早心中有數,單位大細一早公佈左吧!同埋值唔值唔係...
samurai 發表於 2017-02-09 13:00:29 原文

你原本住邊頭?
交通方便係首要考慮。

你原本住邊頭?
交通方便係首要考慮。
ckh3111 發表於 2017-02-09 14:38:32 原文

一直住喺半山荒島,我唔係交通唔方便首要搬,最大原因係房屋政策隨時改,隨時收返公屋,幾年前我叫家長間公屋唔洗再裝修,間屋唔係自己隨時收返,裝幾靚無意思,而家公屋已中咗寬敞戶,如果唔係買咗景泰苑,肯定今年叫我哋搬細二手單位,二手單位唔知乜料怕怕;到N年後,家長老咗,如果得返我一人住喺公屋,要入息及資產審查才再批租約,到時任房署話批唔批租約,如果房署見我有返工,佢可以唔批,叫我出去租屋住都得,加埋我公司同事講有900萬大陸人行梗過來,政府想把公屋俾晒大陸人住,香港人出去租樓住,咁我未揀樓時,她勁鼓勵我買,唔買,第時無自己物業住,有排煩,我咪趁景泰苑便少少,買咗先,唔洗受房署控制;荒島交通不便係其次,年初一喺荒島出大圍再去火炭,等咗20分鐘巴士,勁火,忍耐,就搬本帖最後由 melodychan2016 於 2017-02-09 19:36:01 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖