香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 地下大閘似乎沒有八達通機
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

裝部八達通機咪一樣,阿豬阿狗想派傳單都入到,跟人入有幾難?

咁隨時有人用於當公寓,出租俾人都得
melodychan2016 發表於 2017-02-26 19:12:26 原文

未補價出租係唔得,最嚴重可收樓,可以舉報

有無諗過如果裝完八達通,到時唔見卡,失卡人一定要去警局報失,先可以去管理處開另一長卡號,而且屋苑始終長者多,除咗長者好容易唔記得張卡放係邊我諗後生都有時唔記得,每次唔見卡都要去報失,到時又會有業主嚴麻煩,最後咪又係用番密碼。
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。

未補價出租係唔得,最嚴重可收樓,可以舉報
ckh3111 發表於 2017-02-26 21:22:37 原文

我諗起我而家公屋同層另一隻翼有個單位,主人無喺度住,成日有唔同既大陸人一篋二篋來住幾日,有人無心同樓下secur傾計講起,似房署查過佢,自此無大陸人出沒

我諗起我而家公屋同層另一隻翼有個單位,主人無喺度住,成日有唔同既大陸人一篋二篋來住幾日,有人無心同...
melodychan2016 發表於 2017-02-26 21:41:59 原文

有人舉報就得。而家房屋署會查緊過以前,因為公屋單位需求大。

有無諗過如果裝完八達通,到時唔見卡,失卡人一定要去警局報失,先可以去管理處開另一長卡號,而且屋苑始終...
naqnaq 發表於 2017-02-26 21:40:53 原文

如果唔見八達通,應即時通知管理處block咗遺失既八達通no., 唔洗報警署

如果唔見八達通,應即時通知管理處block咗遺失既八達通no., 唔洗報警署
melodychan2016 發表於 2017-02-26 21:44:27 原文

你會記你八達通卡號嗎?
如果有住戶唔會用八達通,是否都需要夾錢裝及要負擔日後維修保養費用?就算改用八達通,都防止唔到閒雜人進入,除非門口改到地鐵閘機咁,一卡入一個,咁唔用八達通嘅戶主咪又係密碼入,密碼入咪又係俾人容易入到,咁裝八達通又要夾錢又要夾保養維修費,同無裝嘅原來一樣,咁不如裝電子鎖係自己門口算啦。本帖最後由 naqnaq 於 2017-02-26 22:32:49 編輯
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。

唔理部機值幾錢,總之佢每付出$1就一定會收返你$10,你信唔信丫嗱

開大數房署都好叻,唔好諗住佢係政府機構就信得過

佢地嘅宗旨就係一切以收回(所謂嘅)成本為目標,即係話佢所付出嘅我地班業主全數埋單,係咁嘅情況下你估佢會唔會慳?
唔吹大數唔亂立名目唔食夾棍都已經對你好喇
最重要嘅係小做小錯,唔做唔錯,整任何新野有問題佢地又要負責,傻先會做

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖