香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 設計分享
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...9
支持鍵盤翻頁

回應  過主啦
    兩房的,房未有圖
50686345 發表於 2017-06-15 22:53:48 原文
若超过廿万,唔值
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #21 過主啦

絕對超過了

回應  過主啦
  絕對超過了
50686345 發表於 2017-06-15 22:56:24 原文
辛苦晒,,住落一年半载,屋主会后悔

回應 #23 過主啦

點解呀?趁未動工,請賜教。多謝先

回應  過主啦
    點解呀?趁未動工,請賜教。多謝先
50686345 發表於 2017-06-15 23:00:46 原文
未动工?

回應 #25 過主啦

未收樓呀,點動工?設計圖咋

回應  過主啦
    未收樓呀,點動工?設計圖咋
50686345 發表於 2017-06-15 23:04:20 原文

纯个人感觉
白色特色墙,日子有工,变王,
特色墙,太过凹凸,抹麈刀抹死,
c字柜同梳化对调,,空間感更大
特色墙,一框框,好似相架,背景仲要白色,
兩房单位,若有小朋友,应该多些颜色,缤纷D,,除厨房藍色,,太多白色易抑鬱本帖最後由 過主啦 於 2017-06-15 23:11:13 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

個櫃太長太大好有壓迫感,同對面果塊特色牆同一個 pattern 太多了,雖然好似好靚設計得,但唔似返屋企既感覺。本帖最後由 九毫子 於 2017-06-15 23:17:25 編輯

回應 #27 過主啦

謝謝你真心話。我也向設計師反映了特色牆要清簡點,現在太花。同時特色牆也不要白色轉木色。我們沒小孩呀,白木色相間希望清清地。白色都知會變黃架喇,希望黃得均勻啲啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #28 九毫子

我都覺得特色牆pattern太多,都反映左比設計師知。至於柜太長我又無留意到喎,而家係做到房門口,等我諗諗係咪要做少一個先
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖