香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 媽咪族群 » 洗唔洗咁多功課呀
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  laamlaam1010

你咁既表情, 咁即係點呀?
MaggieWong 發表於 2010-10-27 20:36

緊係唔滿意啦
睇住佢釣住條魚泥做功課好心痛架
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 21# laamlaam1010

咁又係,咁其他同學係咪都有咁既問題呀?

咁又係,咁其他同學係咪都有咁既問題呀?
MaggieWong 發表於 2010-10-27 21:38

無問呀,
補習班入面有 5 個同校同級
少爺成績算係好架喇
我唔想多問,免得比人誤會我係度晒命

回應 23# laamlaam1010

我意思係,如果大部份同學都好似少爺咁既問題,你地就可以一齊聯署反映俾學校知,睇下D功課可唔可以平均分配,或者假期先俾多D呢?

我意思係,如果大部份同學都好似少爺咁既問題,你地就可以一齊聯署反映俾學校知,...
MaggieWong 發表於 2010-10-27 21:56

又未去到咁嚴重
如果情況持續或更差
我會直接約副校長面談
不過最好唔洗咁啦

回應 25# laamlaam1010

我都希望唔洗,最緊要家校齊溝通~

回應 19# laamlaam1010

咁有D家長又會投訴學校點解咁少功課...
係咪D老師懶呀....
有時真係難平衡.....

壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

咁有D家長又會投訴學校點解咁少功課...
係咪D老師懶呀....
有時真係難平衡........
wawachung 發表於 2010-10-27 23:11

呢樣我都有聽過
如果嫌老師比得少咪自己買補充比佢做囉

回應 28# laamlaam1010

個個好似你咁, 就天下太平.....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

我都希望唔洗,最緊要家校齊溝通~
MaggieWong 發表於 2010-10-27 22:09

有溝>>>無通架
天日 28/10 有活動去動植物公園
衣著/書本安排今日 27/10 先出通告通知
返到屋企睇唔明問亞水咩 ~~~~~~~
早一日出通告好難咩
比人預d時間準備下丫嗎

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖