香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 大家覺唔覺銀蔚正過銀河好多?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

你講嘅係樓價補貼左?
chasiufan 發表於 2017-10-05 20:13:52 原文

初頭唔明白
近碼頭景觀靚,反而平的啲
分享 分享 讚好人數:0查看名單

270同170係瓜分管理費嘅戶數,如此推算,即係銀蔚管理費比銀河兩座貴1/3

不好意思,270,170係咩數字?銀碼無理由咁平。真心想了解,感激。銀蔚銀河決擇糾纏中。
Cforcozi 發表於 2017-10-05 20:18:32 原文

回應 #20 Cforcozi

首先你覺得兩屋苑 邊個比較好D??
正常應該邊個賣貴D?本帖最後由 文1224 於 2017-10-05 20:37:00 編輯

回應 #22 chasiufan

正確

有無去quote個價清一次山泥要幾多錢,冧左又要修補個斜坡。同埋有無去實地視察過後面山坡,個山坡係天然斜坡,無人工加固過

初頭唔明白
近碼頭景觀靚,反而平的啲
文1224 發表於 2017-10-05 20:21:17 原文

樓價平個少少當補貼,但係管理費貴一截,而且揹左個計時炸彈響身

回應 #25 chasiufan

近幾年嘅新居屋其實都有買居屋送山波的問題
可以上網自己查

我嘅結論係除笨有精本帖最後由 文1224 於 2017-10-05 20:46:09 編輯

買樓你愛穩陣嘅就買返銀河啦

我嘅結論 都唔一定啱㗎

無錯,彩興都有山坡送添,但係人地有1300戶夾,銀蔚得170戶,而且送山坡嘅質素係咩都要自己留意同分析,彩興果個係整好左先俾你,呢個係天然山坡,係兩回事

我嘅睇法係一有山泥傾瀉,清理同修復費用隨時多過平俾你嘅樓價,贏粒糖,輸間廠

回應  chasiufan
近幾年嘅新居屋其實都有買居屋送山波的問題
可以上網自己查
我嘅結論係除笨有精神
文1224 發表於 2017-10-05 20:42:14 原文

回應 #29 chasiufan

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖