香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 請問有申請新界3-4人G1289xxx之後的提供特快編號前兩位數嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

回應 #19 LittleTina

所以我只要新3的特快號碼才可推算,只可以知大概,當然不能準确啦,因為當中的确有人無申請的,但一定可以推算到最少的申請數,例如我之前説的G12955-1298x,特快號p32xx-p35xx,甘唔系知道原來12955-1298最少有3百多個屬於新3咯,明嗎?本帖最後由 kevin致遠 於 2017-10-09 19:08:06 編輯
新3   G1298XXX
2017/10/26 從S2轉S4
31/10/2017 收信派綠田樓
31/03/2018 收匙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

市4人G1246xxxxx
審查7/2017
補資料8/2017
特快2017/1××
S2 18/10/2017
S2信 31/10/2017
S3 8/1/2018
S4 17/1/2018
收信安泰邨1/2018

我新3 1294
特快p3065本帖最後由 吳意凡 於 2017-10-09 21:04:30 編輯
G1294新3

08年單人
15年3月轉左擴2 (G1335-G1336)
18年9月21日網上S1         
18年11月4日收信審查
18年11月12日見主任13號補文件
18年12月8日S2
19年1月14日S3
19年1月24日S4
19年1月25日派滿東村低層
19年2月1日拒絕
19年2月14日轉返S2
19年3月7日S3
19年3月13日S4
19年3月15日收信派石圍角村
19年3月20日頂樓冇電梯到達拒絕
19年4月3日轉返S2
19年5月15日S3
19年5月16日S4
19年5月27日派長宏村邨,簽約

歡樂香江幸運星

回應  LittleTina
所以我只要新3的特快號碼才可推算,只可以知大概,當然不能準确啦,因為當中的确有人無...
kevin致遠 發表於 2017-10-09 19:03:59 原文

我諗你誤解左………特快number係咁多人數咁多區共用ga……
冇所謂「新3的特快號碼」……
特快號碼的P號係獨一的……舉個創例…唔會話新3有一個P1111…新2又有一個P1111咁樣…

用返你「G12955-1298x,特快號p32xx-p35xx」呢個情況黎講…
你咁樣都只可以知道o係呢3千個G輪候number之中有約3XX申請有參加特快…
當中P32xx-35xx其實係包含哂咁多區咁多人數…
假設你係P3501…P3500有可能係新2、新3、新4、擴2、擴3、擴4、市2、市3……什麼都有可能…
P3499、P3498…亦都係甚麼都有可能…
所以你絕對冇可能由呢個數據就得出「最少有3百多個屬於新3」呢個結論
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

假如你真係好想估算下自己前面有幾多新界3人未上樓的……
我比d過哂時的舊數據你參考下, 幫下你ge……

1)根據2013年3月的數據, 當時全輪候冊只有約21.6%的選區是新界區
2)3人申請o係全輪候冊中所佔數量一般都係30-35%左右
3)由每年7月至6月為一個年度, 12/13、13/14、14/15、15/16年度的新三上樓人數分別為490、210、490、1800
4)在2016年的6月底,當時g1280前一次樓都未派過的新三最少有170個、g1280-1307間一次樓都未派過的新三最少有1900個(距今已15個幾月, 期間每日都有機會有轉區及人數加減…亦有部份申請派過樓…呢個數字都會可以有好大出入… )
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

回應 #26 LittleTina 系啊,我只系想知個最少數,即系吳意凡甘啦,G1294特快p3065甘知道距离我p3568最少只有500幾個啦(500幾個里面已經包括所有1一7人全港),我就系要呢個參數,本帖最後由 kevin致遠 於 2017-10-09 23:32:55 編輯

回應  LittleTina 系啊,我諗你也誤解左,我只系想知個最少數,即系吳意凡甘啦,G1294特快p3065甘知道距离...
kevin致遠 發表於 2017-10-09 23:27:39 原文

你清楚你地相距呢五百幾個特快次序唔係淨係新三就得啦 就即係話, 呢個數據可以幫助到你知道g1294-98之中最少起碼有5xx個家庭申請未上樓(不論申請人數地區)…雖然唔係太清楚知呢個參數有咩實際功用,但都唔係完全冇價值ge本帖最後由 LittleTina 於 2017-10-09 23:35:30 編輯

回應 #29 LittleTina
我要呢個數據系想知道欣田會否派到我的號碼的同時亦可知道大家新3之間的大概距离

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖