香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 去機場
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #19 ckh3111

今朝返工,望到荒島舊屋,已搭棚,裝鋁窗
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你行落順天搭A29P或E22P
安達臣的先天位置本身有問題,無辦法,只係樓齡新來抵銷交通不便問題。
ckh3111 發表於 2017-12-03 16:43:47 原文

係  
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #19 ckh3111

哈,正如你所說,我喺荒島由細住到大,會掛住荒島

有時諗起荒島對面凶宅啲儍人就……,唔應再掛住荒島本帖最後由 melodychan2016 於 2017-12-03 22:39:56 編輯

回應  ckh3111
今朝返工,望到荒島舊屋,已搭棚,裝鋁窗
melodychan2016 發表於 2017-12-03 18:22:48 原文

相中右邊搭棚就係你間舊屋?

回應  ckh3111
哈,正如你所說,我喺荒島由細住到大,會掛住荒島
有時諗起荒島對面凶宅啲儍...
melodychan2016 發表於 2017-12-03 22:39:19 原文

我當年搬離長康去「郊區」,一直無返過長康,走就走,無咩感情。長康超多奇人異士。
返去又麻煩,郊區去長康都無直車。而家景泰去郊區又係直車,更加唔會返去。

回應 #24 ckh3111

對,低層,密封實晒嗰間就係我舊屋;佢換鋁窗期間,驚跌嘢落街

有啲人望到,以為我哋咁富貴,大裝修 本帖最後由 melodychan2016 於 2017-12-04 10:35:50 編輯

回應  ckh3111
對,低層,密封實晒嗰間就係我舊屋;佢換鋁窗期間,驚跌嘢落街
有啲人望到,以為我哋咁...
melodychan2016 發表於 2017-12-04 10:33:42 原文

雖然係低層 (在我角度係中低層,我以前間屋仲低過你),但都有開揚。

回應 #25 ckh3111

我搬離長康,有返過幾次,放工上去長康酒樓買點心,近年少咗上去

公屋係很多奇人異事,荒島更多……

回應  ckh3111
我搬離長康,有返過幾次,放工上去長康酒樓買點心,近年少咗上去
公屋係很多奇人異事,...
melodychan2016 發表於 2017-12-04 10:59:25 原文

長康點心好好食咩?特登去買?

回應 #27 ckh3111

對,真係中低層1x樓,我覺得很低層,聞到很多怪味;係開揚,對住暖水池,下面大王下村

話時話,景泰好住很多本帖最後由 melodychan2016 於 2017-12-04 11:07:31 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖