香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 假冒裝修師傅
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #19 d7689

條友講唔出邊個單位,如果喺度住或真正裝修,有乜可能講唔到住邊個單位呢???如果佢係儍,又識推住一車裝修工具,當玩具訝
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #20 KTC

事發昨晚8點幾,管理處係咪開24小時呢?

回應  KTC
事發昨晚8點幾,管理處係咪開24小時呢?
melodychan2016 發表於 2018-01-05 14:16:04 原文

睇黎你真係冇用過正確既途徑反映問題, 有事淨係識得上黎討論
非辦公時間個電話會轉左去看更聽, 你亦可以秋後算帳於辦公時間打電話去搵個高級D既人投訴

另外, 管理公司係房署外判既, 如你發現管理公司有問題, 你可以直接去房署投訴佢管理不善
再簡單D, 用1823 app都幫到你做轉介
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  d7689
條友講唔出邊個單位,如果喺度住或真正裝修,有乜可能講唔到住邊個單位呢???如果佢係儍,...
melodychan2016 發表於 2018-01-05 14:15:08 原文

你做乜唔即時投訴/報警?包容罪犯比罪犯更大罪

昨晚,有條友,推住一架車有兩個桶及一支棍,喺後門入,保安問佢,咁夜裝修,佢話整埋少少嘢,問佢有無鑽嘢...
melodychan2016 發表於 2018-01-05 10:04:39 原文

你一眼就睇得出係假做座頭啱晒你.
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #25 naqnaq

個look也奇呢,重點係佢up唔出去邊個門牌no.裝修

回應  naqnaq
個look也奇呢,重點係佢up唔出去邊個門牌no.裝修
melodychan2016 發表於 2018-01-05 16:02:45 原文

The benefit of the doubt goes to the defendant!!
To give someone the benefit of the doubt.
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

保安的質素很重要,那些所謂的屋邨保安都只是打份工,但求順利收工,糧就識出,嘢就唔識做,以少做少錯的前提下,都不能指意他們什麼了!當然也會有些比較醒目盡忠的,真是睇彩數了!

所以居民的參與很重要,睇見唔對路的一定要出聲!但是要跟管理處反影,管教的始終是他們,難為前線做細嗰啲都無用!本帖最後由 lylgary 於 2018-01-05 19:55:42 編輯

向管理處反映
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖