香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 分享下 銀河苑按揭 事宜~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...8
支持鍵盤翻頁

謝謝告知。回應 #19 CWL147
分享 分享 讚好人數:1查看名單

謝謝告知。回應  CWL147
Ellis 發表於 2018-01-29 13:25:20 原文

不用客氣… 分享少少經驗 依家銀行仍然水浸 批核按揭應該會比較容易啲 既然已確定單位要做按揭早啲做咗比較安心一點……
而且金融市場訊息 萬變 如果啲政策又有改動嘅時候 金管局要 銀行又閂水喉~ 咁就無謂自己頻撲 ~ 到期時要撲水啦本帖最後由 CWL147 於 2018-01-29 15:34:12 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

中x…… 唔需要我畀多啲首期……佢堅話全數回cash
CWL147 發表於 2018-01-28 23:35:00 原文

THANKS

因為呢個討論區, 有人提過, 1.65% 回贈, 實際係 自已拎多1.65%做首期在律師樓交收. 跟手銀行就REBATE 1.65%俾你.
REFER :
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=180112
分享 分享 讚好人數:2查看名單

THANKS
因為呢個討論區, 有人提過, 1.65% 回贈, 實際係 自已拎多1.65%做首期在律師樓交收. 跟手...
aajkwong 發表於 2018-01-29 16:59:34 原文

多謝師兄提示…… 我問咗銀行… 佢覆我係直接畀返現金入戶口, 唔需要畀多啲首期… 相信係呢間銀行政策不同……其他銀行如……x興佢就需要補回~回贈嗰筆錢比佢先,之後才有1.3%回贈退入 按揭供款額本帖最後由 CWL147 於 2018-01-29 17:13:22 編輯

多謝師兄提示…… 我問咗銀行… 佢唔覆係直接畀返現金網 唔需要畀多啲首期… 相信係呢間銀行政策不同……...
CWL147 發表於 2018-01-29 17:06:28 原文

THANKS

THANKS
aajkwong 發表於 2018-01-29 17:09:30 原文

唔好意思,手民之誤,己再更新咗你睇多次…本帖最後由 CWL147 於 2018-01-29 17:15:28 編輯

想問批左按揭幾時要開始供?

回應 #25 CWL147

Thanks for sharing!
想問上會銀碼係咪就係尾數全數, thanks

想問批左按揭幾時要開始供?
joetseky 發表於 2018-01-29 18:03:09 原文

當房屋署安排律師樓 同我成交之後 當天會安排 銀行放款俾房屋署 正常係收鎖匙之後一個月開始供款
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  CWL147
Thanks for sharing!
想問上會銀碼係咪就係尾數全數, thanks
Kitgrace0830 發表於 2018-01-29 18:08:12 原文

我選擇 盡按… 因為將來要 翻按或者搵房屋署申請 貸款非常之困難
所以會盡借

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖