香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 迎東邨 » 入伙儀式!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #13 niky
師父未報價
G1315 擴三
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Ice888
你裝修好未?準時交貨嗎?是否承仔做?手工如何?我還未搵到師父
szesze2012 發表於 2018-05-08 13:58:19 原文

我未裝修好!剛剛鋪好地板!廁所廚房都未搞掂,牆壁都未油油,不過佢話下兩個禮拜應該會搞定!我話左5月尾會搬入來,因為我依家果度六月有人搬入來了!
我係搵承仔!追左好多次!有D勞氣!本帖最後由 Ice888 於 2018-05-08 22:05:44 編輯
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

裝修前拜4角, 入伙當日做入伙拜神有雞有燒肉, 仲要搵兩家人係新居食入伙飯
superlemon911 發表於 2018-05-08 15:08:38 原文

我奶奶都係咁意思!要兩家各買D嘢來新屋拜神!
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

樓主可以比D裝俢图睇下嗎?
kkyy168888 發表於 2018-05-08 15:36:24 原文

我的未裝修完,我不知道如何上傳照片!
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

我仲未正式入伙,已經分別試住;
不過我次次都祈禱,出入平安,事事暢順,如意吉祥.....
   {o...
Aping 發表於 2018-05-08 17:13:19 原文

如何試住!我奶奶話要入伙儀式搞左先好住!可以有一兩日會暫住奶奶屋企!
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

我都想知最終會點整。
我就估樓主已經先整好地台入伙先。
好運到來 發表於 2018-05-08 17:11:08 原文

係呀!裝修完廚房廁所,地板,油牆,搬左D舊傢私入去,入伙住住先,訂做的C柜鞋櫃主人房床要入住之後先有,因為明天先去度尺寸做!可能要三四個禮拜先做到!本帖最後由 Ice888 於 2018-05-08 22:13:54 編輯
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

回應 #26 Ice888

如何試住!我奶奶話要入伙儀式搞左先好住!可以有一兩日會暫住奶奶屋企!
Ice888 發表於 2018-05-08 22:10:18 原文

等送電器嚟搞夜咗住一晚,等安裝.....又住一晚,.....
平安 如意 健康 快樂!

我都有做風生水起,幾靈的,入伙一個月後中9600元六合彩。
deaf 發表於 2018-05-08 18:20:05 原文
NO:G1261xxx 擴市五,11月8獲派迎東邨…
分享 分享 讚好人數:3查看名單

大宴親朋打鑼打鼓。整返三幾十圍入夥酒。噉就歡天喜地啦。
ahkit 發表於 2018-05-08 14:32:25 原文

又唔係買成棟私樓,使唔使三幾十圍呀?
G1318xxx 擴2
2017年*月轉
擴3
收信迎東邨中高層!
已經接受!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖