香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 欣田邨 » 鋪地台注意!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

咁専業,師父未必會理我
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我裝修師傅都發現這個問題,同我反應要加預算買水泥,整好個地下,如果唔係住一排後,地磚會出現問題
NGTUNGMAN 發表於 2018-05-19 13:27:59 原文

因為原裝樓嗰陣地面比較平滑。。。 原來有一層個幾mm嘅  特硬修補泥漿。。。 會樸起的。。。 要剷走咗呢一層先至會双食。。。 所以拆鑿師傅話。。。 呢度好多間 都有鋪左磚空鼓嘅情況。。。 佢就係專幫人裝修好起地台既師傅。。。 佢話稍為個師傅醒D。。。 就算唔起曬嗰層嘢都作花撻地。。。 先至相食到。。。 不至於樸起。。。建議我自己買英泥寶喺地下有一層亦得。。。 因為佢話好多泥水師父淨係負責蘯地台或鋪地磚。。。唔會同你作花或起底先至蘯。。。所以告介各街坊注意本帖最後由 大倫 於 2018-05-19 14:15:54 編輯
窮L唯有乜嘢都...自己整...慢慢做..@@

因為原裝樓嗰陣地面比較平滑。。。 原來有一層個幾mm嘅  特硬修補泥漿。。。 會樸起的。。。 要剷走咗呢...
大倫 發表於 2018-05-19 14:14:12 原文
多謝你的提醒
G13128 擴3

回應 #4 大倫

你個地起到甘厚,

回應 #22 大倫
你起地再鋪磚幾錢?

回應 #2 大倫
你未鋪磚就装左房門?

回應  大倫
你個地起到甘厚,
Kity2017 發表於 2018-05-19 14:38:03 原文

起出泥個層係唔双食又填高咗既英泥沙 本帖最後由 大倫 於 2018-05-19 14:54:14 編輯

回應  大倫
你起地再鋪磚幾錢?
Kity2017 發表於 2018-05-19 14:39:45 原文

盪地台價錢唔收貨 起過再鋪。。。 唔使錢

回應  大倫
你未鋪磚就装左房門?
Kity2017 發表於 2018-05-19 14:43:21 原文

之前差唔多起貨最後被我發現地台空鼓裂開
唔收貨。。。要佢起咗再鋪過本帖最後由 大倫 於 2018-05-19 14:56:10 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  大倫
你未鋪磚就装左房門?
Kity2017 發表於 2018-05-19 14:43:21 原文

我鋪纖維地板關乜事

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖